Защо е добре да държим калъфките в хладилника?

2367
Защо е добре да държим калъфките в хладилника?
Снимка: iStock

Обикновено съхраняваме в хладилника хранителни продукти, които се нуждаят от ниска температура, за да запазят вкусовите си качества. Замисляли ли сте се какво още може да поставите там? Ще разберете за някои необичайни неща, които може да запазите на хладно.

Калъфки за възглавници

През горещите дни на годината много от вас търсят прохлада дори върху възглавницата. Ако и вие сте един от тези хора, трябва да поставите калъфката за възглавници в хладилника за няколко минути. Това ще ви осигури приятно охлаждане и ще ви помогне да се отървете от микробите и бактериите.

Лак за нокти

Ако използвате често лакове за нокти, знаете, че тяхната консистенция се втвърдява бързо. Съхранението на лака в хладилник помага за предотвратяване на втвърдяването. Така може да използвате любимия си лак по-дълго.

Как да почистим ефективно хладилника от бактерии?

Хладилникът е светецът в кухнята и съответно трябва да е почистен из основи. Освен да бъде чист, то не трябва да има миризми. За една д...

Чорапогащник

Може да изглежда невероятно, но това удължава живота на чорапогащника. Поставете го в хладилника за една нощ и влакната ще станат по-твърди, така че да не се разкъсат толкова бързо.

Дънки

Ако често носите дънки, идеята да ги поставите във фризера може да ви се стори луда. Поставянето в ледена атмосфера помага за унищожаване на бактериите и запазване на оригиналния цвят на материала за по-дълго време.

Околоочен крем

Защо хитрите домакини задължително държат ролка тоалетна хартия в хладилника си

В днешната статия ще ви разкажем за един доста необичаен трик, свързан с ролка тоалетна хартия в хладилника. Вероятно повечето от вас щ...

Този козметичен продукт намалява торбичките под очите и има още по-добър ефект, когато е охладен. Изстудена лъжица ще постигне почти същия ефект.

Очна линия

Повечето жени държат очната линия в чантата си за грим, но се оказва, че най-доброто място за съхранение на този продукт е в хладилника. Консистенцията на очната линия става по-течна, когато се съхранява на хладно място.

Лепкава дъвка

Забелязвате залепнала дъвка върху дрехите си и се чудите как да я премахнете. Ако се опитате да я премахнете с пръсти, няма да успеете. Поставете дрехата в хладилника за няколко часа. Дъвката ще се втвърди, а след това се премахва без усилия.

Ето защо трябва веднага да махнете магнитите от хладилника

Магнитите са едни от най-разпространените сувенири и всеки от нас има поне един в дома си. Обикновено ги поставяме на вратата на хлади...

Цвeтя

Всички професионални цветари препоръчват да съхранявате букет с цвета в хладна стая. Студът помага за забавяне на метаболизма на растенията, така че ако искате цветята да останат по-свежи за по-дълго, можете да ги поставите в хладилника, когато си легнете.

Органична козметика

Всички домашно направени кремове с натурални съставки е добре да съхранявате в хладилник. Така ще запазите полезните им свойства по- дълго.

Може би списъкът продължава и всеки от вас има своите трикове за съхраняване на нехранителни продукти в хладилника. Възползвайте се от студения въздух, създайте приятно охлаждане по време на сън или запазете любимите си козметични продукти, удължете живота на чорапогащника или премахнете досадната дъвка. Вие решавате!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com