Защо е хубаво да обичаме ТЯЛОТО си такова, каквото е

1917
Защо е хубаво да обичаме ТЯЛОТО си такова, каквото е
Снимка: iStock

В нашето съвремие външният вид е от все по-голямо значение за хората, което кара много от тях да се подлагат на сериозни лишения, за да изваят фигурата си. Но истината е, че това няма да ни направи по-щастливи, а дори напротив. Най-здравословният и правилен вариант е да заобичаме тялото си такова, каквото е. Приемането му не означава занемаряване на въшния вид, то отново може да включва в себе си тренировки и балансирано хранене. Но акцентът е върху това да се заобичаме без да се влияем от чуждите стандарти за красота и хубаво тяло. Ето и няколко важни причини защо:

По този начин привличаме позитивна енергия

Когато излъчаваме увереност и пристъпваме със самочувствие, околните усещат това, както и когато вървим с наведена глава и срам. Затова излъчването ни се променя коренно, когато се заобичаме по начина, по който сме създадени. Енергията около нас се променя и привлича също положителни хора и действия.

Неприемането на тялото води до депресивни състояния

Освен че с омразата към тялото си може да достигнете до депресивни състояния, тези мисли могат да отключат и сериозни заболявания. Когато мислим негативно за себе си привличаме лошото настроение, стреса, мудността, липсата на енергия и мотивация и т.н.

Ще сте заредени с повече енергия

Негативното мислене се отразява на общото ни състояние – освен че често не сме в настроение, можем да се чувстваме и постоянно отпаднали и демотивирани. Но когато заобичаме тялото си и му отдаваме нужните грижи, ще сме заредни с енергия и положителни емоции за спортуване, забавления, а също ще подобрим стойката, излъчването и увереността си.

Мислят само за себе си: защо нарцисистите имат лоша памет

Хората с нарцистични черти помнят зле имената на нови познати и друга информация поради факта, че обръщат твърде много внимание своята ...

Ще се научите да уважавате себе си

Липсата на уважение към собствената същност може да доведе отново до мудност, смяна на настроенията, тъга и др. състояния, а дори често се оставяме да бъдем манипулирани и контролирани. Но когато се научите да се цените, да се уважавате и обичате, без да се обвинявате за това как изглеждате, нещата коренно ще се променят. Ще усетите и промяната в другите, които също ще започнат да се отнасят с нужното уважение към вас.

Ще съсредоточите енергията си в друга област

Неприемането на тялото ни и постоянното фокусиране върху слабите ни места ни пречат да се фокусираме върху други, по-важни за изпълнение цели и задачи. Когато се научим да не се притесняваме от външния си вид и дори го заобичаме, ще сме много по-мотивирани и ще успеем да надграждаме качествата си, които сме оставили на заден план заради недостатъците.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

5 стайни растения, които ви помагат да отслабнете с чудодейната си енергия

Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците

Експерт: Струва ли си да купувате по-скъп шампоан?

Експерт: Качественото месо се познава още в магазина по това

Досега сте яли сиренето грешно - ето как е правилно

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Стихотворение за 24 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 24 април 2024

Таро хороскоп за 24 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com