Защо котката ви ближе?

29556
Защо котката ви ближе?
Снимка: iStock

Представете си това: Вие сте сгушени на дивана, с любимото си предаване по телевизията и може би с пухкаво одеяло. Внезапно вашето любимо коте се приближава и скача на дивана до вас. С котка в скута уютът е пълен. И изведнъж то започва да ви ближе. Котешките езици имат като малки кукички по езика си, които събират падналата козина от тялото им и имате усещането, че ексфолират кожата ви. Но по-важното е защо котките ви облизват на първо място?!

Защо котката ви спи във вас – ето какво иска

Това означава, че сте тяхното семейство

Семействата на котките и приятелите на котки се грижат един за друг редовно. Ако имате повече от една котка у дома, вероятно сте виждали едната да облизва лицето на другата, докато се излежават на слънчеви лъчи. Доста е сладко! Но защо котките ви облизват? Е, това е добър знак, че сте приети във вътрешния кръг на вашата котка.

За котка няма значение, че сте човек. След като дойдат да се грижат за вас, те ще се отнасят към вас по същия начин като всеки член на групата им. Котките са отлични комуникатори: Те използват очите си, главите си и мяукането си, за да предадат посланията си. Нежните „любовни“ ухапвания или леки облизвания на котките са начин за показване на обич. Вашият домашен любимец може също да прояви привързаност, като мърка, притиска се към вас или трие главата си в тялото ви.

Така те утешават

Забелязали ли сте, че котката ви е по-внимателна, когато се чувствате потиснати? Ако сте болни или стресирани по друг начин, котката ви може да ви оближе, за да ви помогне да се успокоите или да се почувствате по-добре, точно както би направила друга котка в дивата природа.

Котките имат много добро усещане за болест в другите членове на тяхната група, така че ако се чувствате по-тъжни, може да откриете, че вашият котешки спътник се задържа повече до вас. Има доказателства, че притежаването на домашен любимец ви помага да бъдете по-щастливи и по-малко стресирани, така че малко време за гушкане с котката ви може да е точно това, от което се нуждаете, за да преодолеете труден период.

Защо и кога котката ви мърка

Когато мъркаща котка се гали в вас, няма как да не се чувствате доволни от себе си. Това сладко коте трябва да ви обича, за да издаваш ...

Има ли причина някои котки да спят на определени части от тялото?

Или може да маркират своята територия

Котките са териториални животни, което означава, че много котенца смятат своите хора (вас) за тяхна собственост или „територия“. Да, това означава, че един от отговорите на въпроса „защо котките те облизват“ е, че те маркират пред другите котки като свои. Облизването е „начин да уведомите другите котки, че им пука за вас и че им принадлежите“. Това е някак сладко, нали? Просто ни се иска да не е на базата на слюнка.

Защо котката ми ме хапе, след което ме облизва?

Котенцата понякога хапят себе си, докато се подстригват като част от процеса на почистване на козината, а когато те „подстригват“ вас, това може да включва и хапане! Малките щипки са просто още един начин да покажете обич. Те също могат да ви показват, че искат да играят, или, обратно, че искат да ги оставите на мира. За да разберете кое е, трябва да погледнете останалата част от езика на тялото им за улики. Ако ушите им са вдигнати и насочени към вас, това е сигнал за време за игра! Ако са плоски, това означава да спрете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Родени с късмет: На тези зодии всичко им се случва с лекота

Какво е истинското име на Марк Твен

Научете най-щастливия ден за всяка зодия от седмицата, 29 април - 5 май

Извън Атина: Кой е най-големият град в Гърция

Къде се намира най-високият водопад в Европа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com