Защо мъжете изневеряват на жените - топ 10 причини

4146
Защо мъжете изневеряват на жените - топ 10 причини
Снимка: iStock/Guliver

Социолозите често цитират резултати от анкети. Те показват, че 72-85% от мъжете са изневерявали на партньорките си поне веднъж в живота си. Тази информация не може да бъде потвърдена или опровергана, защото не се знае колко истина има в подобни признания, но факт е, че мъжете често залитат настрани. Нека да разгледаме защо мъжете изневеряват, дали може да се предотврати и дали жените трябва да обвиняват себе си.

Защо мъжете изневеряват: 10 причини и съвети към жените

Най-досадното е, че повечето мъже не са програмирани за вярност, както това е заложено у жените. За тях изневярата е съвсем нормална. Често представителите на силния пол възприемат упреците агресивно и дори обвиняват половинките си в собствената си изневяра. Дали да търпи това състояние на нещата всяка жена решава сама, но това е ясен знак, че връзката е обречена. Важно е, да не приемате подобни атаки лично и да не култивирате чувство за вина. Нищо добро няма да излезе от това.

3 неща, които мъжете смятат за изневяра

Мъжете имат свои собствени нужди и често търсят удовлетворението им отстрани. Основните причини, поради които мъжете изневеряват са:

Всичко е банално

Ако партньорите имат различни темпераменти и хората не са намерили компромис, предателството е въпрос на време. Подобно на жените, мъжете могат да мълчат за нуждите си и да чакат да бъдат отгатнати. Добра превенция на подобни предателства е самата инициатива на жените в леглото и то не от време на време, а поне няколко пъти месечно. Покажете въображението си!

Стремеж към разнообразие

Същата жена, същите действия, същият резултат - невероятна скука. Съществува обаче лек. Учените са установили, че мъжете се впечатляват от секса в нови условия. Показвайте спонтанност по-често на най-неочаквани места и вашият мъж ще бъде повече от щастлив. Ако нямате достатъчно въображение, потърсете идеи в порно филмите и разберете какво възбужда мъжете.

Злополука

Огромен брой мъже признават, че са изневерявали на партньорките си „не от злоба“, а просто от пиянство. Алкохолът е подло нещо: премахва табутата и възбужда. За превенция, ако е възможно, ходете заедно на банкети и фирмени партита. Ако не се получи и мъжът загуби самообладание - не го съдете строго. Основното нещо е да се разбере, че прошката струва много. Само думите не са достатъчни. Ако той е готов да похарчи солидна сума пари за подарък, това ще е от полза за всички.

Чувствата

Ако мъжът наистина се е влюбил, това не може да бъде променено. Трябва да се успокоите и да се отпуснете. Тук обаче има едно предупреждение: не прекъсвайте връзката със скандали и обиди, защото след 1-1,5 години (това е средният период на силната любов) мъжът може да направи опит да се върне. Отпуснете се спокойно, за да си оставите шанс да подновите връзката. Може би негодуванието ще премине и вие също ще искате да започнете отначало. Не чакайте това, живейте живота си, изграждайте нови взаимоотношения, но оставете отворена вратичка.

Женското постоянство

Броят на самотните жени е огромен и много от тях „хващат бика за рогата“ без колебание. Мъжете често се поддават на женския натиск. Така се появяват моментите за влюбване. Не е във вашата власт да предотвратите това, така че се опитайте да не мислите за подобни опции. Уверете се, че вашият мъж се чувства желан във връзката си с вас. Страхът да не го загубите е единственото препятствие.

Самоутвърждаване

Факт: Неудачниците са по-склонни към изневяра от успешните мъже. Така те компенсират неуспехите в професионалната сфера, липсата на пари и самоуважение. Ако добавим към това натиска от неженени любители на приключенията, мъжът може да се утвърди с помощта на предателства. Може да предотвратите това, като вдъхновите партньора си да вярва в себе си, освен ако, разбира се, наистина вярвате в него...

Отмъщението

Нашият език е наш враг! В разгара на спор жените често казват на партньорите си неща, които ги нараняват дълбоко. Изневярата може да бъде отмъщение за обидни забележки, така че се опитайте да се въздържате при всякакви обстоятелства. Можете да изпуснете парата във фитнеса, с помощта на пазаруване или на фирмено парти, танцувайки от сърце. Не забравяйте, че мъжете са уязвими и крехки същества, не се шегувайте с чувствата им, за да не ги провокирате към необмислени действия.

3 причини за изневяра

Раздяла

Жалко е, но мъжете започват активно да се оглеждат, когато половинката им изчезне от полезрението. Ако трябва да си тръгнете, опитайте се да не отлагате връщането. Няколко дни раздяла са достатъчни. Ако се разделите за дълго, бъдете в контакт. Не забравяйте да дарявате от топлината си, дори по телефона.

Промяна - награда за успех

Мъжете полагат много усилия в работата. Те са изцяло посветени на каузата. Постигайки резултати, искат да бъдат възнаградени за усилията си. Любовница в този случай е аналог на десерт. Ако го хвалите и насърчавате по-често, ако му правите комплименти и подчертавате достойнствата му, това ще е напълно достатъчно за него.

Социална ориентация

Има мъже, които имат любовница "по статут". Това не може да се промени. Тук жената трябва да реши какво е готова да изтърпи и какво не.

Има много спорове за това дали мъжете са наистина полигамни по природа и дали изневярата е просто разрешена от обществото. Такива спорове се водят от дълго време. Лоялността или предателството е съзнателно решение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com