Защо мъжете са агресивни?

26680
Защо мъжете са агресивни?
Снимка: Thinkstock

Психолози от щата Джорджия в САЩ са стигнали до извода, че агресивното поведение и насилие е присъщо на неуверения в своята мъжественост представител на силния пол. Резултатите от изследването са публикувани в сп. Injury Prevention.

Психолозите се интересували от поведението на представители на силния пол, които не са уверени в своята мъжественост. Оказало се, че последните, след като не открият потвърждение на своята мъжественост, доста по-често от уверените в себе си мъже прибягват към актове на агресия и насилие.

Откриха какво причинява агресията

Броят на мъртвите мозъчни клетки определя нивото на агресия у хората. До този извод са стигнали учените руския град Новосибирск. Те на...

По-конкретно такива хора често извършват нападения с прилагане на оръжие, а също причиняват физически травми на другите. Мъжете, които са уверени в своята мъжественост доста по-рядко прибягват към агресия, показало изследването.

Учените анализирали анонимен онлайн обзор от 2012 година. В него 600 мъже от САЩ на възраст от 18 до 50 години отговаряли на въпроси за възприятието на собствената си мъжественост и стереотипите за нейната проява, както и агресивното поведение.

Изследователите са на мнение, че работата им ще помогне в профилактиката на престъпленията, свързани с насилие (по-конкретно – сексуални), а също ще се окаже полезна за социализацията на тийнейджърите, отклоняващи се от стереотипите на поведение.

 

Стивън Хокинг: Агресията ще унищожи човечеството

Определяният за най-велик учен на нашето време физик Стивън Хокинг смята, че агресията ще унищожи човешката раса. „Това, че хорат...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com