Защо мъжът ви изневерява?

4257
Защо мъжът ви изневерява?
Снимка: iStock/Guliver

Всякакви динамики могат да повлияят на решението на мъжа да изневери. Като цяло обаче изборът му за измама се определя от един или повече от следните фактори:

1. Незрялост

Ако той няма много опит в обвързващи връзки или ако не разбира напълно, че действията му неизбежно ще имат последици като нараняване, той може да смята, че е добре да се включи в сексуални приключения. Може да мисли за своя ангажимент към моногамията като яке, което може да облече или съблече, както му харесва, в зависимост от обстоятелствата.

2. Съпътстващи проблеми

Той може да има непрекъснат проблем с алкохола и / или наркотиците, които засягат вземането на решения, което води до съжаление за сексуални решения. Или може би той има проблем като сексуалната зависимост, което означава, че той натрапчиво се ангажира със сексуални фантазии и поведения като начин да изтръгне и да избегне живота.

3. Несигурност

Може да се чувства сякаш е твърде стар (или твърде млад), недостатъчно красив, недостатъчно богат, недостатъчно умен и т.н. (Удивително количество мъжки измами е свързано, поне отчасти, с криза в средата на живота.) За да укрепи своето отразяващо его, той търси валидация от жени, различни от половинката си, използвайки тази секстракурикулна искра на интерес, за да се почувства желана, желана и достойна.

4. Липса на социална подкрепа за мъже

Пет причини защо мъжът изневерява

Жените най-често изневеряват, когато не получават достатъчно внимание от мъжа до себе си. Тогава те намират утеха и признание в прегръд...

Той може би е подценил нуждата си от поддържащи приятелства с други мъже, очаквайки социалните и емоционалните му нужди да бъдат задоволени изцяло от неговия значим друг. И когато тя неизбежно се проваля в това задължение, той търси изпълнение на друго място.

5. Злоупотреба с детството

Той може да реагира или латентно да реагира на неразрешена детска травма - пренебрегване, емоционално насилие, физическо насилие, сексуално насилие и др. В такива случаи раните в детството му са създали проблеми с привързаността и интимността, които го правят неспособен или не желае да изцяло се ангажирайте с един човек. Той може също да използва вълнението и разсейването на сексуалната изневяра като начин за самоуспокояване на болката от тези стари, незараснали рани.

6. Егоизъм

Възможно е основното му внимание да е само за себе си и за себе си. Следователно той може да лъже и да пази тайни без угризения и съжаление, стига да му осигури това, което иска. Възможно е никога да не е възнамерявал да бъде моногамен. Вместо да вижда обета си за моногамия като жертва, направена за и за връзката си, той го разглежда като нещо, което трябва да се избягва и да се работи.

3 сигурни начина да разбереш, че ти изневерява

Много жени имат съмнения, че половинката им кръшка, но не могат да го докажат. Силната женска интуиция обаче никога не греши. Ето как д...

7. Уникалност

Той може да се чувства различен и заслужаващ нещо специално, което другите мъже не биха могли да имат. Обичайните правила просто не важат за него, така че той е свободен да се възнаграждава извън основната си връзка, когато пожелае.

8. Неограничен импулс

Той може никога да не е мислил за измама, докато внезапно не се появи възможност. Тогава, без дори да се замисли какво може да направи изневярата за връзката му, той се заема с това.

За повечето мъже нито един фактор не води до решението за измама. И понякога причините за изневяра на човек се развиват с промяната на житейските му обстоятелства. Независимо от истинските му причини за измама, той не трябваше да го прави. Винаги има други опции: терапия на двойката, голф, откровеност и честност с партньор и работа за подобряване на връзката или раздяла или развод. Човек винаги има избор, който не включва унижаване и потенциално разрушаване на неговата цялост и живота, който той и неговият значим друг са създали. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com