Защо не работи парното на колата - топ 5 причини?

13386
Защо не работи парното на колата - топ 5 причини?
Снимка: iStock

Много хора се отнасят към групата на т. нар. зиморничави хора, на които все им е студено и за нищо на света не биха отказали да е по-топло в помещението, отколкото обикновено за другите хора. И така, ако не сте от тях, все пак добре е да научите защо не работи парното на колата. Има поне 5 причини за това и някои от тях са изложени именно тук:

В някои точки на света е трудно местните да си представят автомобила в зимните условия без отопление. В края на краищата, ако отоплителната система се повреди, през зимата колата става напълно неизползваема. Какво може да парализира тази изключително важна функция, разберете сега:

Защо не работи парното на колата - топ 5 причини

Неизправност във вентилатора

Една от най-честите причини е неизправност на вентилатора, в резултат на което топъл въздух не влиза в кабината. Най-често се счупват лагери или графитни четки, като в този случай вентилаторът трябва да се смени с нов. Понякога отказва да работи поради изгорял предпазител.

Колко време издържа акумулаторът на автомобил?

Животът на акумулатора зависи от конфигурацията на автомобила, електрическото оборудване и т.н., като например навигация, мултиекранен ...

Запушена сърцевина на нагревателя

Това може да се случи в резултат на попадане на прах, мръсотия, насекоми, листа и други дребни отпадъци в радиатора през защитния капак. Отвътре каналите могат да се запушат с твърди отлагания от нискокачествена охлаждаща течност и в резултат на тяхното запушване печката спира да се нагрява. Има два начина за отстраняване на проблема - изплакнете радиатора или го сменете с нов.

Защо не работи парното на колата - топ 5 причини?

Дефект на термостата

Термостатът, който регулира циркулацията на антифриз през големия или малкия кръг на охладителната система, може да е заседнал в затворено или отворено положение. В първия случай няма да има проблеми с работата на печката, но двигателят ще прегрее, което е изпълнено със сериозни проблеми. Във втория случай, колкото по-висока е предавката, толкова по-зле ще се нагрее печката. Единственият изход е да смените термостата.

Как да продадем автомобила си?

Една кола струва само това, което сте готови да платите за нея. Общият принцип на търсенето и предлагането работи: ако има много продав...

Ниско ниво на охлаждащата течност

По правило повечето съвременни автомобили са оборудвани със сензор за нивото на антифриза, но употребяваните автомобили нямат такъв. Печката може да се повреди поради изтичане на охлаждаща течност, поради което нагрятата охлаждаща течност ще спре да тече в радиатора на кабината в необходимото количество. За да разрешите този проблем, трябва да намерите мястото на понижаване на налягането на системата, да поправите теча и да добавите антифриз към разширителния резервоар.

Защо не работи парното на колата - топ 5 причини?

Въздух в охладителната система

Това може да бъде причинено от повреда на уплътнението между блока и главата на цилиндъра или нарушение в херметичността на каналите на охладителната система. Често въздухът влиза в линията при смяна на антифриз. Може да отстраните проблема, като обезвъздушите системата при свалена капачка на радиатора. Освен това повредата на печката може да провокира запушване на филтъра на кабината, който не е сменен навреме.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

В коя държава е остров Тортуга - известното пиратска бърлога в миналото

При отслабване: кои са най-грубите грешки, които правим?

В близост до България се намират Принцовите острови - ето къде

С този прост трик ще разберете дали яйцето е твърдо сварено

Защо седмицата след Цветница се нарича Страстна седмица

Пожелания за Цветница - кой има имен ден на 28 април 2024

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com