Защо раздяла, а не развод?

5054
Защо раздяла, а не развод?
Снимка: iStock/Guliver

Има много разлики между раздялата и развода, но една от тях се оказва ключова за отговора на въпроса „Защо раздяла, а не развод?“. Тази характеристика е самата цел на раздялата - тя е да спаси връзката, която е противоположна на развода, който законно запечатва разпадането на брака.

Кога си струва да се отделите?

В законодателството раздялата е времето, отделено за „поправяне“ на връзката. Съпрузите живеят отделно, управляват отделни домакинства, но в същото време имат време да помислят какво е наистина важно за тях. Струва си да се помни, че раздялата има смисъл само ако има някакви, дори много тънки шансове и желание да се поддържа брака. Ако липсват, законната раздяла е напълно безсмислена.

Ако раздялата не помага?

Периодът на раздяла е времето, посветено на успокояване на емоциите и рационален подход към всякакви проблеми, възникнали във връзката. Ако се окаже, че разпадането на брака вече е толкова дълбоко, че няма смисъл от „залепване“, тогава по-добро решение от раздялата е разводът, който напълно прекъсва брака и правните му последици. Имайте предвид, че раздялата на брака и семейството никога не е добра, но има моменти, когато развалянето на брака е по-добре от продължаването в токсична връзка.

Защо си струва да решите да се разделите?

Раздялата е време на съпрузите да помислят за проблемите си и да се опитат да възстановят връзката си. Този период ви позволява да поправите много грешки, но понякога е прелюдия към развода. Независимо от това, ако има дори малък  шанс за поправяне на брака, струва си да се възползвате от него.

Време е да успокоите емоциите си

Много връзки се провалят, защото съпругът е предаден или по друг начин ощетен. Решението за развод често се взема в емоции и както знаете, нервите и гневът не са най-добрите съветници. В Българското законодателство е създадена институция за разделяне, чиято задача е да отдели съпрузите един от друг. Отделеното време позволява на всеки съпруг да се успокои и да се подготви за следващата стъпка, която е да обмисли решенията, взети без излишни емоции.

Раздялата - наистина си заслужава

Доста лесно е да вземете решение за развод. Това е един вид бягство от всякакви неприятности във връзката. Много по-труден избор е да заложите на семейството и брака и да се борите да запазите това, което вече имате. Затова си струва да се отбележи, че раздялата е за хора, които искат да се борят за себе си и връзката си. По време на тази раздяла можете да се успокоите, да помислите за много неща, да говорите спокойно с половинката си или да помолите психолог за помощ. Бракът и семейството са много важни и си струва да се опитате да ги спасите, а раздялата е една мярка, която може да помогне.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com