Знаете ли колко морета има в света? Кое да посетите това лято – част 2

7985
Знаете ли колко морета има в света? Кое да посетите това лято – част 2
Снимка: iStock

9.  Море  Алборан

Мечтаете да видите делфини в морето? Насочете се към Алборан, в чиито води живее най-голямата популация на широкомуцунести делфини в Западното Средиземноморие и следователно шансът да видите такъв нараства. Любими курорти, разположени по бреговете на това море, ще откриете в Испания, Мароко и Алжир.

10.    Море от Фризия

11.   Английски канал

Ла Манш е проток, наричан през Средновековието Британско море. Корабоплаването е затруднено от преобладаващото мъгливо време, характеризиращо се и с бурни ветрове, но протокът все пак играе съществена роля за развитието на градовете във Франция и Великобритания, разположени по бреговете му.

12.    Ирландско море

Пътешества ли ви се до острови? Ирландско море е удачен избор, удовлетворяващ желанията ви в този случай. Част от Атлантическия океан, разположено между островите Ирландия на запад и Великобритания на изток, Ирландско море привлича туристи от целия свят. Какво следва да имате предвид обаче? Част от островите са необитаеми, а температурата дори през лятото е едва 16 градуса. Не е приятно за плуване, нали? Затова пък пристанищата на Ирландско море са съществен фактор за икономиката на района и са от особено значение.

Тайнственото „млечно море“ за първи път е запечатано на камера

13.   Келтско море

Сравнително малко море, чиито води мият бреговете на Ирландия, Франция и Обединеното кралство, Келтско море носи името на племената, живели някога там. Това море играе съществена роля за развитието на промишления риболов, туризма, добива на сол и частично за производство на нефт в района. Крайбрежието е завладяващо красиво, а това е добър повод да потеглите към него това лято.

14.    Кантабрийско море

Вълнувате се от съчетание на бизнеса с почивката? Бизнес туризмът е ключов за Сантандер – красив крайбрежен испански град, разположен именно на Кантабрийско море. Изложения, конгреси, бизнес пътувания – това е част от ежедневието на града. Морето е просто плюс, красиво и завладяващо допълнение към натоварения работен график. Не ви се работи? Не се притеснявайте, има какво да видите тук. А ако не обичате да прекарвате времето си в разглеждане на забележителности, насладете се на безкрайната плажна ивица със ситен пясък.

15.   Баренцово море

Как ви звучи лятна ваканция на Северния ледовит океан? Имайте предвид, че Баренцово море е сурово, бреговете са скалисти, а температурата пада до минус 25 градуса. Не е точно каквото очаквате и искате, нали? Въпреки това се правят опити за развитие на туризма в района. Отивайки там, няма да се излежавате на горещ пясък, но ще се заредите с различно преживяване, положителни емоции и прекрасни спомени.

Топ 10 най-добри тайни идеи за почивка на море

16.   Бяло море

Живописни гледки, невероятна природа, мек летен климат – Бяло море е чудесна дестинация за тези, които не обичат да лежат на горещ пясък при 30-40 градуса. Подходящо е за риболов, както и за гмуркане, но не особено за плуване, поради ниската температура на водата. Борови дървета, пораснали върху безкрайни бели плажове, неописуема с думи красота и възможност да я разгледате, наемайки лодка – няма да ви издаваме повече тайни, нека остане загадка и за вас.

17.    Мраморно море

Ако искате да видите Мраморно море, посетете Турция. Очаквайте криволичещи брегове, покрити с планини, рифове и подводни скали. На бреговете му има няколко известни и предпочитани курорта, между които може да избирате. Едни от най-екзотичните и приказни курорти, от които да се насладите на Мраморно море, са тези на Принцовите острови. Милиони туристи отсядат там всяка година, за да се насладят на чистите изумрудени води на Мраморно море.

18.   Азовско море

Тъй като температурата на Азовско море е много по-висока от тази на Черно море, ако не обичате адските горещини, насочете се към него през септември или през юни, когато всъщност и цените са несравнимо по-ниски и ще може да си позволите по-изгодна ваканция. Имайте предвид обаче, че през септември водите са пълни с много водорасли, а пейзажът е монотонен. Вероятно Черно море си е за предпочитане в случая. А тази година и заради военните действия в Украйна, препоръчваме да не се насочвате към Азовско море.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Каква е причината да обикаляме 3 пъти църквата на Великден?

Какво задължително се прави през Страстната седмица?

Изплашете веднага: 7 най-ефективни начина за защита срещу кърлежи

25 нови (и не толкова) факта за женските гърди

Какво се прави със старите върбови клонки от Цветница?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com