Топ 10 най-добри тайни идеи за почивка на море

3597
Топ 10 най-добри тайни идеи за почивка на море
Снимка: iStock

Цяла година чакате лятната отпуска и мечтаете за преживяванията, които ви очакват, а сега стоите върху хавлията на горещия пясък, прикривате изгрелите места по кожата си, слушате разговорите на съседите по хавлия и от време на време хрупате нервно пясъка, хвърлен върху вас от децата им? Заслужавате повече. Морето не е само жаркото слънце и надеждата да не слънчасате, опитвайки се да се сдобиете с мечтания тен в най-горещите часове от деня. Споделяме с вас 10 тайни идеи за почивка на море, с които ще си създадете настроение и спомени за споделяне.

Идеи за почивка на море – как да прекарате приятно

1.  Нощен купон на брега

Не е нужно да е шумно парти, макар да не го изключваме като приятно изживяване, вечерята, споделена с половинката, приятели и коктейли по залез върху топлия пясък, нощното къпане под звездите и сънят на плажа ще ви дадат истории за разказване, които дълго няма да забравите.

2.  СПА глезотии

Защо се потите на плажа в най-горещите часове? Използвайте ги за СПА процедури в хотела. Маски с шоколад и водорасли, които да подхранят и хидратират жадната ви кожа, хладен басейн и куп приятни преживявания ви очакват. Насладете им се и се върнете на плажа след 17 часа. Ще видите морето в нова светлина и ще си прекарате наистина приятно, следвайки тези идеи за почивка на море.

Как да изберем правилното място за лятната почивка?

3.  Забележителности

Повечето хора приемат за задължително да прекарат деня на плажа. Подходете различно. Изберете по-хладен ден и се разходете из града и околностите. Набележете забележителности и съседни градове, които искате да посетите. През деня, когато всички са по плажовете, тези места са тихи, романтични и идеални за уникално изживяване.

4.  Атракции

Престрашете се и се качете на някоя водна атракция, която е свързана с летене. Да видите града и морето от птичи поглед, да летите над тях е преживяване, което си струва всеки похарчен лев и малкото страх, който вероятно изпитвате. Не пропускайте снимките за спомен от това вълнуващ удоволствие и приключение. Сред всички идеи за почивка на море тази ще остави най-трайна следа в съзнанието ви.

5.   Нещо различно

Това лято по изключение изберете дестинация, която е напълно противоположна от обичайната ви. Ако почивате в луксозни хотели, отдайте се на морски преживявания в палатка или в бунгало на брега. Ако избирате тихи селца и самотни вили, това лято резервирайте стая в най-големия и шумен хотел с атракции и забавления. Различните преживявания ще ви обогатят като личност и ще ви покажат и другото лице на морската почивка.

6.   Две в едно

Ако търсите идеи за почивка на море, вероятно гледате само местата за настаняване и условията в тях, а не природата наоколо. Подходете различно – изберете град, в който морето целува планината. Така ще се насладите на почивка 2в1 – очаквано добра комбинация.

Как да организираме семейна почивка с малък бюджет?

7.  Изгрев на плажа

Имате навика да пъплите изтощени към плажа по обяд след нощния маратон от заведения и купони? Един ден на морето подходете различно. Легнете си преди полунощ и посрещнете изгрева на морския бряг с кафе в ръката и фотоапарат. Със сигурност ще искате да запечатате този миг.

8.  Спорт

Забравете за прашните фитнеси, докато сте на морето. Насладете се на сутрешен крос по брега с прасци във водата, опитайте нов спорт, свързан с морето или просто плувайте на воля. Търсещите смели идеи за почивка на море със сигурност ще останат впечатлени от курса по ветроходство или гмуркане например.

9.  Кулинарни изкушения

Яж, моли се и обичай е не просто книга, а нашият съвет към теб за това лято. Опитай храна, която никога не е докосвала небцето ти. И нека да е морска, все пак си на морето.

10.   Съобразявай се само със себе си

Може би най-важният съвет за търсещите идеи за почивка на морето – не се чувствайте длъжни да последвате приятелите, компанията, половинката навсякъде. Правете само онова, което наистина желаете, а не онова, което правят останалите. Все пак това е вашето море, вашата отпуска и вашата почивка, каквато не се очертава в следващите 11 месеца от годината.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com