Знаете ли колко време живеят комарите?

20699
Знаете ли колко време живеят комарите?
Снимка: Getty Images/Guliver

Комарите са навсякъде. През лятото трябва само да отворите прозореца, десетки насекоми се втурват в апартамента. В някои региони кръвопийците са постоянен проблем, тъй като климатът им позволява да живеят през цялата година.

Колко дълго живее комарът?

На закрито комарът може да живее до един месец или повече. Ако живеете с тях, периодът ще изглежда дълъг. Въпреки че в зависимост от вида, продължителността на живота варира от четири дни до няколко месеца, на практика комарът в къщата умира най-често от неестествена смърт.

След ухапването женската не умира, а снася яйца, след което отново тръгва на лов за прясна кръв. Големите комари в апартамента (мъжките) живеят 10-20 дни. Не са опасни, защото не хапят.

Колко дълго живеят комарите в апартамент без кръв, при липса на храна?

В заключен апартамент, при наличие на зона със застояла вода, комарите живеят не повече от три жизнени цикъла, а това е максимум един месец. За да узреят яйцата, те се нуждаят от кръв.

Женските, които не са получили протеин от кръвта, обикновено умират два дни след снасянето на яйца. Когато в стаята няма животни и хора, възрастните от второ поколение ще умрат или ще намерят пукнатина, за да напуснат къщата. Когато се появят хора или животни, активността на комарите ще се възобнови. Но насекомите няма да умрат мигновено, те могат да ядат сок от стайни растения, гнили плодове, някои налични продукти.

Утайка от кафе: ТАЙНАТА за прогонване на комарите от градината

Комарите от някои видове спят зимен сън, чакайки по-добри условия за живот. Същото е и с яйцата, които могат да лежат невредими месеци или години. Средно комарите живеят в апартамент 40 дни при температура на въздуха +25 ° C, при +10 ° C - 100 дни. Мъжките живеят по-малко от два пъти. Но след чифтосване продължителността на живота на мъжките е 5-6 дни.

Продължителността на живота на комарите зависи от пола, температурата на въздуха и наличието на храна. И като има възможност да възпроизвежда потомство на влажни места, женската населява стаята с нови индивиди.

Комарите са топлолюбиви насекоми, но живеят по-дълго при ниски температури. Следователно в апартамента те често могат да се видят на тавана, тъй като температурата на въздуха там е малко по-висока. Честото хранене увеличава продължителността на живота на кръвопийците. Доказано е, че насекомите живеят по-малко в гората, тъй като има ограничен достъп до кръв. Човешкото жилище е идеално място за комари, подходяща температура и влажност. И източникът на храна е винаги "под ръка".

Комарите мразят копър! Ето как да го използвате срещу тях

Комарите влизат в помещенията през вентилационни шахти, отворени врати от входа, върху човешки дрехи, по други начини, размерът им позволява да проникнат в малки пукнатини.

Комарът може да живее дълго време в къща, като снася яйца в сифони, вани, килери и други места с висока влажност или застояла вода. Затова се уверете, че в къщата или апартамента няма зони, удобни за снасяне на яйца. Това може да бъде стойка за саксия или пространство под мивката, където периодично капе вода. За да се предпазите от комари, направете седем стъпки. Поставете уплътнения на прозорци и врати. Елиминирайте празнини и пукнатини. Не забравяйте за фината мрежа, която покрива вентилационните решетки. Поставете прозорци с мрежи против комари. Така че можете да отворите прозореца и балкона, без да се страхувате от нашествието на насекоми.

Не забравяйте, че животът на комара зависи от много външни фактори и има по-малко шансове да оцелее в апартамент, отколкото на улицата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 15 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 15 май /валутен калкулатор/

Как да освежите уморените клепачи: процедури, които определено помагат

Свеж вид: 10 начина да освежите насълзените очи

Модните грешки, които визуално ще ви направят по-дебели

4 признака на женска небрежност, които отблъскват мъжете

Защо младите мъже харесват по-възрастни жени: 9 причини

5 досадни навика, които слагат край на връзките – имате ли ги?

Знаете ли какви жени уважават мъжете най-много?

Кои неща в нашата кухня обикновено използваме неправилно и къде грешим?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com