24 общински жилища ще приютят, пострадалите от пороя в Добрич

9313
24 общински жилища ще приютят, пострадалите от пороя в Добрич
Снимка: БГНЕС

В Добрич се подготвят 24 жилища от общинския фонд, в които ще бъдат настанени най-пострадалите семейства от наводнените райони в града, съобщиха от общината. Бедственото положение в Добрич е отменено и от днес кризисният център в спортната зала "Добротица", в който снощи са пребивавали десетина души, ще бъде закрит, добави секретарят на общината Румен Русев.

Жилищата, повечето от които са в общинското общежитие на улица "Калиакра" 54, както и в жилищни блокове в комплексите "Балик","Строител" и на други места, се ремонтират, поясни директорът на общинската фирма "Жилфонд инвест" Илия Михайлов.

Определиха финансовата помощ за роднините на загинали в наводненията

Законните наследници на хората, починали при наводненията във Варна и Добрич на 19 и 20 юни, ще получат еднократна финансова помощ. Ней...

По думите му се извършват най-неотложни дейности - сменят се балатуми, отстраняват се аварии по ВиК и електрическата мрежа. Получено е дарение от 40 матрака, които ще бъдат разпределени по жилищата. Първите 10-12 апартамента - повечето едностайни, но има и двустайни и един тристаен, ще бъдат готови за обитаване в понеделник, каза Илия Михайлов.

Очаква се от БЧК да бъдат осигурени одеала и чаршафи.В общината са постъпили 683 заявления от граждани, които искат обезщетения за наводнените им имоти. Над 390 от домовете вече са посетени от общински екипи, съобщи секретарят на общината.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com