X
 
 

Жителите на Каварна се включиха в Световния пробег на мира

1147 0
photo of Жителите на Каварна се включиха в Световния пробег на мира
Снимка: община Каварна
Жители на Каварна от различна възраст заедно с местни спортисти посрещнаха в морския град Световния пробег на мира и горящия факел - символ на предаване на послание за мир от нация на нация, съобщават от общината. Всички заедно преминаха през града, обединени от спорта и каузата за обединение.

Тази година трасето на щафетата преминава през 14 български града, от които Каварна е първият морски град. Освен българи в пробега на мира се включиха доброволци от Румъния, Молдова, Украйна, Франция и Азърбайджан.

По стар български обичай участниците в пробега бяха посрещнати пред сградата на общината с питка, сол и домашни гозби, приготвени от Сдружение „Съюз на пенсионера-2004“. Зам.-кметът Йордан Йорданов приветства участниците в щафетата, а талантливите деца от ДНХ „Шарено коланче“ ги поздравиха с фолклорни песни. В инициативата се включиха и възпитаниците на местните спорни клубове и училища.

Следващата точка от пробега беше нос Калиакра, където участниците бяха запознати с историята на археологическия резерват.

Община Каварна получи сертификат за участието си в Световния пробе на мира и копие на картина, дело на създателя на мирната щафета Шри Чинмой.

С всяка стъпка пробегът изгражда мостове между хора от различни култури, религии и нации, засилва тяхното единство.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 19-20 октомври

Овен Много е вероятно да се почувствате неудовлетворени от връзката си. Емоциите ще се дължат на възникнал спор, но не правете генерални заключения....