Шест деца в Добрич със съмнения за свински грип, две са с опасност за живота

3211
Шест деца в Добрич със съмнения за свински грип, две са с опасност за живота
Снимка: Pixabay

Шест деца с увреждания са настанени в детското отделение на добричката болница със съмнения за свински грип. Две от тях - на 5 и 7 години, са в критично състояние, с опасност за живота, съобщи началникът на отделението д-р Йовчо Йовев пред 'Дарик".

Шестте деца с увреждания живеят в социално заведение в Добрич - Център за настаняване от семеен тип. Доскоро те бяха отглеждани в закрития вече Дом за деца с умствени и физически увреждания в село Крушари. Малчуганите са приети в здравното заведение през последните три дни.

126 души починали от свински грип в Русия

Потвърдена е смъртта на 126 души от грип, съобщават от руското министерство на здравеопазването, цитирани от ТАСС. Това е заявил пред ...

Двете деца, които са в критично състояние, са със сериозни увреждания и предходни неврологични поражения, което прави протичането на дихателната инфекция много тежко, каза още д-р Йовев. Те са с тежки пневмонии. Лекарят каза, че не е изключено и персоналът от социалния дом да се разболее.

От болните деца са взети проби, които са изпратени за изследване, резултатите се очакват днес или утре и най-вероятно според медиците ще се потвърди диагнозата „свински грип".

Болницата прави всичко необходимо за обгрижване на заболелите, доставени са скъпоструващи лекарства, които не са включени в позитивния списък.

Детското отделение в лечебното заведение в момента е препълнено, сложени са и допълнителни легла, допълни д-р Йовев. През последните десетина дни натовареността на отделението се е увеличило с 50%. Болните са с подобни инфекции, но не всички протичат тежко.

Съмнение за случай на свински грип в Сливен

Мъж, със съмнения за свински грип, се лекува в Инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен, съобщи за Ра...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com