X
 
 

Съдът отстрани изпълнителния директор на ВиК-Добрич

4203 0
photo of Съдът отстрани изпълнителния директор на ВиК-Добрич
Снимка: Йорданка Калчева
С решение на Районен съд – Добрич изпълнителният директор на ВиК-Добрич инж. Тодор Гигински е отстранен от длъжност до отпадане на необходимостта на това. Срещу Гигински се води дело за изградено по негово нареждане съоръжение за използване на повърхностни води от река Батовска, което е в разрез със Закона за водите.

В пледоарията си защитата на водния шеф посочи данни от Басейнова дирекция и РИОСВ-Варна, че водата на река Батовска е в нормите и ползването ѝ не може да доведе до вредни последици. Адвокатът на Гигински призова също да се провери колко от собствениците на кладенци и сондажи по селата имат разрешение от Басейнова дирекция и срещу тях също да бъдат образувани дела.

В Добрич ще правят Парк на миниатюрите „Малката Добруджа“

Община Добрич ще кандидатства за финансиране за изграждането на Парк на миниатюрите „Малката Добруджа“ с посетителски центъ...

Както защитата, така и инж. Гигински увериха, че няма да се оказва какъвто и да е натиск върху служителите относно показанията им по делото. Но съдебният състав отчете, че инж. Гигински вече е направил опит да промени показанията на свои подчинени, за което са свидетелствали двама от работещите във ВиК. Освен това изпълнителният директор на ВиК е привлечен за умишлено престъпление от общ характер, макар че деянието не е свързано с вредни последици.

„При такава скалъпена работа няма как да не обжалвам“, коментира след съдебното заседание инж. Гигински.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално