14 видеа представят най-интересното от „Ти и Lidl за по-добър живот“

1837
14 видеа представят най-интересното от „Ти и Lidl за по-добър живот“
Снимка: Лидл

14 кратки видеа, събрани в плейлист на корпоративния канал на Лидл България в Youtube, представят някои от най-интересните проекти, реализирани с подкрепата на „Ти и Lidl за по-добър живот“ - най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България. Цялата видео поредица, може да намерите тук.

Достъп до обучение с професионални режисьори и оператори, както и достъп до качествена техника, даде инициативата на 20 ученици от 4 столични гимназии, водени от желанието за създаване на радио и видео съдържание в рамките на проектa „Мрежа училищни медии“.

Преподаване с помощта на комикси, ескейп стаи и онлайн игри

Даниел Пенев Фондация „Работилница за граждански инициативи“   Подобно на Иван Николов, за който ви разказахме в п...

„Подкрепата, която получихме ни помогна да направим първите стъпки в изграждането на най-голямата младежка медийна платформа със съдържание от младежи за младежи, Teen Station, чийто екип в момента се състои от над 200 души от 25 гимназии в страната. Със закупената видео техника поставихме началото на поредица филми за вдъхновяващи млади хора. От друга страна, проектът ни помогна да направим и първите си стъпки като НПО организация“, каза Евелина Павлова, Фондация „Гласът на децата“.

70 майки и бащи от Казанлък пък влязоха в детските градини, за да работят съвместно с педагозите за изграждането на пълноценна връзка между родители и деца.

„В резултат на всички дейности по проекта, все повече директори търсят помощ от сдружението за решаване на конкретни проблеми с децата и семействата. Също така, все повече родители търсят директно помощ от специалистите на организацията, коментира Любомира Касабова, Сдружение „Бъдеще за децата“.

Повече от 1000 деца се докоснаха до света на незрящите хора и изградиха разбиране към ролята на кучето водач по време на обучения, проведени от фондация „Очи на четири лапи“.

LIDL отбелязва Световния ден на бирата със специален подарък за ценителите на оригиналния вкус

Световният ден на бирата се отбелязва всеки първи петък на месец август. Празникът на най-старата напитка в света, създадена преди 4 хи...

„Когато видиш блясъка в очите на децата, осъзнаваш как те правят серия от малки открития, които ще останат в душите и в сърцата им за много дълго време, да не кажем завинаги. Тогава разбираш, че всичко това си струва. Благодарение на „Ти и Lidl за по-добър живот" ние успяхме да стигнем до децата и да разработим книжка, съдържаща полезна информация за света на слепите хора“, споделиха Ели Коджабашева и Албена Алексиева, фондация „Очи на четири лапи".

За три години с фонд от 545 000 лева са финансирани 73 проекта в 44 населени места в цялата страна.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com