1,6 млрд. лева в КТБ са на хора с влогове над 100 хил. евро, твърди Кольо Парамов

21596
1,6 млрд. лева в КТБ са на хора с влогове над 100 хил. евро, твърди Кольо Парамов
Снимка: БГНЕС

КТБ е опера в четвърто действие и очаквам скоро Иван Искров да бъде задържан, за да се отпушат нещата. Това заяви известният с левите си убеждения финансист Кольо Парамов в сутрешния блок на Нова телевизия.

1,6 млрд. лева в КТБ са на вложители, които имат над 100 хил. лева влогове в банката. С лихвите ние трябва да осигурим около 2,1 млрд. лева, което е целият ресурс на Фонда за гарантиране на влоговете, за да можем да спасим тези пари, посочи финансистът.

Ханке: Беше грешка, че БНБ поиска помощ от МВФ и ЕС

Преди случилото се с КТБ Българската народна банка имаше много добра репутация, най-вече заради валутния борд. За съжаление сега тази р...

Ако приемем, че тази работа се замотае и след изборите, то фалитът на КТБ ще е още по-тежък. А Стив Ханке, който говори вчера (17 август) за незабавен фалит на КТБ, се тревожи за идеята си – валутния борд. Но именно защото в банката имат пари много важни хора в България, фалит няма да дойде бързо, сигурен е Парамов.

Досега държавата можеше да се намеси поне пет пъти. Но УС на БНБ е зависим вътрешно и накрая излезе инициативата на Емил Хърсев – да се започне една целева програма и да се изведе КТБ по-лесно от очертаващия се труден фалит, смята Парамов.

На въпрос дали Валутният борд е застрашен, Парамов отговори с думите на Стив Ханке пред БНР от вчера – че има информация, че в някои банки, управлявани от българи, има проблеми. Самият Парамов призова Иван Искров веднага да предаде правомощията си на подуправителя на БНБ Калин Христов. Искров не осъзнава колко сериозни са нещата, завърши Парамов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика