2014-та е годината, в която община Сливен изпълнява големи общински проекти

15169
2014-та е годината, в която община Сливен изпълнява големи общински проекти
Снимка: Thinkstock

2014-та е годината, в която община Сливен реализира големи общински проекти. Това заяви на пресконференция кметът на Сливен Кольо Милев в отчет за свършеното през трите години от мандата му. Сред тези проекти са водният цикъл, ремонт на центъра, завършването на парк "Юнак", на три Центъра за настаняване от семеен тип, корекция на Дюлева река, както и на други по-малки инфраструктурни проекти, добави той.

Строителството по част от тях ще продължи през пролетта и лятото на следващата година. Догодина Сливен ще има изцяло обновен център, както и близо 50 километра подменена и реконструирана водопроводна и канализационна мрежа. Другият голям проект за възстановяването и ресоциализацията на ранновизантийската крепост "Туида" е готов и очаква приемателна комисия, съобщи още кметът.

Дарители събраха пари за финансиране на проекти в Сливен

На среща на дарителския кръг "За по-доброто бъдеще на Сливен" са събрани 12 400 лева за финансиране на 6 проекта и каузи в Сливен. Сума...

За тази година община Сливен е ремонтирала и изградила 11 детски и 19 спортни площадки. Отделила е средства за ремонт на 13 детски заведения - ясли, градини и училища. Ремонтирана е Детската млечна кухня и пунктовете й, а също и общински спортни зали. Ремонти са се извършвали на уличната мрежа, на сградите на кметствата и читалищата в малките населени места, а също и на обществени и културни институции в Сливен.

С проекта "Зелени, достъпни и активни пешеходни зони" в града се инвестират 5 милиона лева. Осигурени са били допълнителни 180 000 лева за подмяната на подземните комуникации в участъци, които не са включени в проекта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика