36,8 млн. лв. влагат в гара Синдел

19938
36,8 млн. лв. влагат в гара Синдел
Снимка: Уикипедия

Над 36,8 млн. лв. без ДДС (или 44 млн. с ДДС) влага Националната компания „Железопътна инфраструктура“ за развитието на гара Синдел.

В рамките само на няколко дни Компанията е сключила два договора. Единият е за преустройство на коловозно и стрелково развитие на гара Синдел Разпределителна, като част от проект „Удвояване и електрификация на железопътната линия Карнобат-Синдел“.

Присъди за бивш депутат от ДПС и екс заместник-министър за източване на железниците

Софийски градски съд постанови три осъдителни присъди по делото за измамна схема с фалшиви документи, с която е източвана Националната ...

За изпълнител след проведена процедура е избрана фирмата „ВДХ“ АД (бившата „Водстрой – 98“). Договорът й е на стойност 21 314 243 лв.без ДДС (над 25,5 млн. лв. с ДДДС).

Гара Синдел Разпределителна е възлова по жп линията София - Мездра - Горна Оряховица - Каспичан - Синдел – Варна, със съседни гари Провадия и Варна.

Тя е възлова и по жп линията Илиянци - Карлово - Тулово - Дъбово - Зимница и Карнобат - Комунари - Синдел - Варна фериботна, със съседни гари Юнак и Варна фериботна.

Преустройството на коловозно и стрелково развитие на гара Синдел ще се извърши в условията на пълно прекъсване на влаковото движение и с използването на влакови и електрически „прозорци“, които са определени в конкурсната документация.

Кражбите от жп инфраструктура ще се третират като тероризъм?

С ново предложение излязоха от Националната компания железопътна инфраструктура (НКЖИ). Предлага се кражбите на съоръжения и апаратура ...

Другата поръчка е за проектиране, доставка и изграждане на маршрутно-компютърна централизация в гара Синдел. За неин изпълнител е избран международния консорциум „Железопътна безопасност Синдел“. Участници в него са българските фирми „Гигастрой“ ООД и „Инново Дивелопмънт България“, швейцарската „Бер Железопътна Безопасност“ АД и украинското „Частно акционерно дружество „Северодонецко научно-производствено обединение „Импулс“.
Договорът тук е на стойност 15,5 млн. лв. без ДДС (18,6 млн. лв. с ДДС).

В момента гара Синдел разпределителна е съоръжена с маршрутно-релейна централизация тип WSSB. Тя е с интензивна влакова и маневрена дейност в шест направления. Начална гара е за товарни и пътнически влакове. Сигнализацията й е тип БДЖ - обикновена, с немска оптика.

Целта на проекта, което е възложен, е да се гарантира високо ниво на безопасност на влаковото и маневрено движение в участъка чрез съвременните технически средства на осигурителната техника и свеждане до минимум на влиянието на субективния фактор.

Предвидена е възможност за създаване на интерфейси в маршрутнокомпютърната централизация, позволяваща бъдещо надграждане на диспечерско управление от единен диспечерски център за управление на движението на влаковете за участъка от София. Чрез тях се очаква да се постигне ефективно управление на трафика на влаковете и допълнително редуциране на експлоатационния персонал в участъка.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Официално: Над 1,1 милиарда е печалбата ни от "Турски поток" досега

Енергийният министър заминава за Турция да предоговаря с "Боташ"

Най-големият безмитен магазин в България отвори врати

Повече компании в България смятат да наемат нови служители през летния сезон

ЕЦБ: Очакванията за инфлацията на потребителите в еврозоната вървят надолу

Гвоздейков подписа с поляци за доставка на 7 двуетажни влака

Забрана за рекламата на хазарт мина на първо четене със заявки за бързо приемане

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 20.04-26.04.24

Евтим Милошев очаква успешен летен сезон

СЗБ: Българските институции най-сетне поставиха туризма като приоритет

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика