8% ще бъде спадът в приходите от туризъм по морето

3814
8% ще бъде спадът в приходите от туризъм по морето

Около 8% ще бъде спадът в приходите от туризъм по морето, показват данните на Бургаската туристическа камара за летния сезон. Според анализа близо 4 милиона евро не са влезли в хазната само за месец август, съобщава Нова тв.

Мръсотията във всичките й форми е сред причините, които гонят хората от нашето Черноморие, показва анализ на Бургаската туристическа камара.

Плажът на Лозенец сега е от най-чистите, заяви кметът на Царево

Плажът на Лозенец сега е един от най-чистите плажове, заяви кметът на Царево инж. Георги Лапчев пред bTV Плажът беше затворен заради ф...

Ниската хигиена в някои хотели, лошото обслужване, грубото отношение от страна на концесионери карат туристите да търсят по-добри места за почивка. Не само чужденците, но и българите.

Според английски учен, който има апартамент в Лозенец е притеснен не от мръсната вода, а от друго. Всяка сутрин той забелязал блъснати от автомобил безстопанствени кучета, чийто трупове са били оставени да изгният. И така няколко дни никой не се погрижил да отстрани неприятната гледка. Това, според него, гони туристите.

Като цяло през август Бургаската туристическа камара отчита минимален спад в броя на чужденците по морето - едва около 2%. Загубили сме най-много туристи от Украйна, Армения и Кувейт, но сме спечелили повече почиващи от Дания, Естония и Литва.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика