Агенцията по заетостта разкрива 6000 нови работни места

27895
Агенцията по заетостта разкрива 6000 нови работни места
Снимка: БГНЕС

Шест хиляди нови работни места ще бъдат разкрити през този месец, съобщи директорът на Агенцията по заетостта Асен Ангелов. Той уточни, че по Националния план за действие по заетостта за цялата година ще бъде осигурена работа на 22 хиляди души.

Парите за осигуряване на временната заетост са от държавния и европейския бюджет, обясни Асен Ангелов, цитиран от БНР.

Над 400 000 безработни са регистрирани в бюрата по труда

Регистрираните в бюрата по труда безработни минаха 400 000 за първи път в кризата и през януари те са били 401 233, отчетоха вчера от А...

За 2014-а година агенцията разполага със 73 милиона лева за активни политики, като с почти 50% са намалени парите за ефективни дейности на пазара на труда. С над 100 милиона лева е намален и бюджетът по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Това, което на нас ни дава спокойствие, е подобряването на условията в реалния сектор. Наистина бизнесът започва да разкрива нови работни места без подкрепата на държавата, каза директорът на Агенцията по заетостта и допълни, че в момента свободните работни места в страната са 12 460, а регистрираните безработни са 401 хиляди.

По отношение на идеята 10 хиляди безработни да бъдат назначени като охранители в помощ на полицията, Ангелов коментира: Това е допълнително целево финансиране чрез разширяване на обхвата на Националния план за действие по заетостта. Средствата, които ще бъдат отделени, ще бъдат в пъти по-малко от разходите, които в момента се извършват с разполагане на специализирани части.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика