Ангелкова очаква спад на туристите от Русия и Украйна

11899
Ангелкова очаква спад на туристите от Русия и Украйна
Снимка: БГНЕС

Със сигурност ни очаква много труден летен сезон през 2015 година, но не трябва да се чертаят апокалиптични картини, защото това също влияе на туристите. Този коментар направи ресорният министър Николина Ангелкова пред депутати по време на заседание на парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм.

Ангелкова беше поканена на изслушване заедно с министъра на труда и социалната политика Ивайло Калфин, както и представители на външно министерство и Министерството на земеделието и храните. На заседанието присъстват и браншови организации в сферата на туризма.

Експерт: Това лято ще обслужим 7 млн. туристи

Това лято България ще обслужи над 7 млн. български и чуждестранни туристи и ще създаде 320 хил. работни места. Информацията съобщи в ин...

"Никой не казва, че нещата ще бъдат розови, но не трябва да чертаем апокалипсис", каза Ангелкова. Въпреки това тя призна, че със сигурност ни очаква спад на туристите от Украйна и Русия, породени от "външни за нас причини". За да компенсира загубата на тези туристи, държавата "ударно е участвала" във всички възможни изложения - в Германия, Литва, Латвия, Полша, Скандинавските страни и други, информира БГНЕС. 

"Нека да гоним оптимистична цел, за да запазим нивото общо като брой туристи от лятото на 2014 година", призова министърът. Тя каза, че на изложенията й е направило впечатление "доброто отношение към България".

Това лято България ще обслужи над 7 млн. български и чуждестранни туристи и ще създаде 320 хил. работни места. Информацията съобщи вчера в интервю за агенция "Фокус" Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.


Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика