Борисов: Борим се за допълнителни 2 млрд. евро за селското стопанство

5914
Борисов: Борим се за допълнителни 2 млрд. евро за селското стопанство

Може би България ще успее да си осигури 2 млрд. евро повече европейски субсидии за следващите седем години. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който в момента присъства на продължаващото заседание на Европейския съвет.

След като вече има компромис по основната рамка за периода 2014-2020 година, сега разговорите се въртят около конкретни параметри в отделните политики и разпределението на средствата за отделните държави.

Губим близо 200 млн. евро европейски средства

Между 181 млн. евро и 234 млн. евро субсидиране от Европа ще загуби страната ни по Програмата за развитие на селските региони (ПРСР). ...

По думите на Борисов пред БНР председателят на ЕС Херман Ван Ромпуй и германският канцелер Ангела Меркел са казали, че „България е страната, която получава най-много”.

„Напрежението е голямо – всички знаят, че ще работим с орязан бюджет и всеки брани интереса си. Ако днес няма споразумение за разпределението, ще трябва всяка година през следващите седем години да се договоряме за това кой какво взима, а това ще попречи на дългосрочното планиране”, каза Борисов.

Междувременно от НАП обявиха статистика, според която най-много ДДС измами има в зърнопроизводството. Според изчисленията на приходната агенция през миналата година заради измами в този сектор държавата е ощетена с 350 млн. лева.

Редактор: Ивайло Петров

България трябва да воюва за директните плащания, казват експерти

Нужна ни е твърда позиция за Общата селскостопанска политика (ОСП) и да се борим за по-ранно изравняване на директните плащания за бълг...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика