"Бургаски корабостроителници" дължи по три заплати на работниците си

24903
"Бургаски корабостроителници" дължи по три заплати на работниците си
Снимка: БГНЕС

Заповедите за уволнение на съкратените служители от „Бургаските корабостроителници” АД са били давани от хора, носещи пистолети. Това заявиха бивши работници на дружеството, които излязоха на протест в търсене на дължими по три заплати от предприятието.

Служителите обясниха, че става въпрос за въоръжена охрана, която е била наета преди два месеца да охранява помещенията на корабостроителницата. Директорът на Инспекцията по труда в Бургас Павлин Васков обаче потвърди пред Нова телевизия, че помещенията са празни.

Уволнените служители на "Бургаски корабостроителници" искат помощ от Орешарски

Всички уволнени служители на "Бургаски корабостроителници" АД са изпратили писмо до премиера Пламен Орешарски с искане трудовите им пра...

Фалитът на корабостроителницата е трагедия за повечето ѝ служители. С лед 32 години работа единствено за Бургаските корабостроителници Атанас Димитров губи работата си. Съпругата му не работи по здравословни причини. Имат кредит и банката им напомня почти ежедневно, че дължат пари. Не са плащали от септември. От когато са и неизплатените заплати на Атанас.

Семейството ще стои на студено и ще брои стотинките за хляб поне до 15 януари, до първите пари от бюрото по труда. Освен заплати работодателят не е изплатил и обезщетенията за съкращение. Няма пари за сметките за ток и от енергото вече са го изключили.

За семейството за първа година Коледа и Нова година няма да бъдат празници. Подобно е положението и при много от неговите колеги.

Детето на една от уволнените служителки е в ремисия след изкарано онкологично заболяване и също се нуждае от средства. Пред камерата на Нова тя разказа, че семейството се издържа от една заплата.

Бургаската корабостроителница фалира

Някогашният мастодонт в тежката промишленост "Бургаски корабостроителници" фалира и спря производство. Всички работници и служители в з...

Какво ще се случи оттук насетне - научете в Expert.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика