България може да загуби още 81 млн. евро за селските райони

5901
България може да загуби още 81 млн. евро за селските райони

България може да загуби още 81 млн. евро по програмата за развитие за селските райони. Това съобщиха източници от Брюксел, предаде БГНЕС.

Парите са по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) за 2010 година, които трябваше да бъдат усвоени до края на 2012 година. В края на месец януари страната ни е обявила, че са похарчени 281 млн. евро в последната три месеца на 2012 година, за които чака възстановяване. 201 млн. евро от тях ще бъдат възстановени, но 81 млн. все още са под въпрос.

За тях все още има въпроси, на които трябва да се отговори. ЕК не е дала зелена светлина, но няма и окончателно решение, че ще бъдат загубени.

Междувременно от пресцентъра на земеделското министерство обявиха, че в момента се водят технически дискусии по 9-ото изменение на програмата, с което е предложено прехвърляне на средства и към общинските мерки.

"Преди приключването на дискусиите не може да се твърди дали и колко средства ще останат неусвоени по ПРСР. За риска от загуба на тези пари МЗХ предупреди още в началото на януари, за какъвто говори и ЕК. До излизане на окончателното решение на Брюксел всякакви твърдения са спекулативни", казаха от МЗХ.

МЗХ дава още 50 хил. лева за Facebook поръчка

Нова апетитна обществена поръчка за подобряване на страницата на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) във Facebook и профил...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика