ЧЕЗ и EVN: Не сме нарушили закона!

37482
ЧЕЗ и EVN: Не сме нарушили закона!
Снимка: Getty Images/Guliver

Липсват всякакви основания за подобни крайни действия. Това се посочва в изявление на ЧЕЗ по повод решението на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.

Изумени сме от решението, което ДКЕВР е взела за стартиране на процедура по отнемане на лиценза на ЧЕЗ Електро България.

Орешарски: Винаги ще има кой да доставя ток

Не бих искал да правя, каквито и да са политически коментари за ЕРП-тата, в момента има спор, ДКЕВР е взела решение за процедура и нека...

За подобни крайни действия липсват всякакви основания, тъй като ЧЕЗ Електро България работи изцяло в съответствие с българското и европейското законодателство и при стриктно спазване на лицензионните си задължения.

Очакваме да получим официално решението на ДКЕВР, за да се запознаем с мотивите на независимия регулатор, се казва в изявлението.

ЧЕЗ Електро България е публично дружество и ще изразява публично позицията си в съответствие с изискванията на нормативната рамка по начин, защитаващ интересите на неговите акционери, инвеститори и клиенти, се казва в изявлението.

EVN също излезе с позиция по въпроса.

ДКЕВР започна процедура по отнемане на лицензите на ЕРП-тата

Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) е открила процедури за отнемане на лицензите за извършване на дейността "об...

EVN България Електроснабдяване продължава да вярва в правотата и законосъобразността на своите действия, посочва дружеството във връзка с обявеното днес решение на ДКЕВР за откриване на процедура за отнемане на лицензията за извършване на дейността Обществено снабдяване с електрическа енергия.

EVN България Електроснабдяване приема тази процедура като още една възможност, която ще демонстрира недостатъците в системата и проблемите, създадени от нерешени въпроси.

Както и досега, EVN България Електроснабдяване ще продължи да изпълнява отговорно всички свои задължения към доставчици и клиенти.

 

Стойнев: Цялата вина за енергетиката я носи ГЕРБ

Досега никога не съм обвинявал предишните управляващи за ситуацията в енергетиката, но след вчерашното изявление на народни представи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика