Депутат пита Калфин какво прави за намаляване на младежката безработица

2178
Депутат пита Калфин какво прави за намаляване на младежката безработица
Снимка: БГНЕС

Депутатът от Гражданската квота на Реформаторския блок Петър Славов е задал въпрос на вицепремиера и социален министър Ивайло Калфин относно младежката безработица.

"Какви мерки е предприело и предприема МТСП за справяне с проблема с младежката безработица-една от най-високите в ЕС, считате ли работата по този проблем за приоритетен и какви са постигнатите към момента резултати“, пита народният представител.

Всеки четвърти младеж у нас нито учи, нито работи

Всеки четвърти млад човек у нас нито учи, нито работи, сочат данни на Българската стопанска камара. По този показател България се наре...

Той припомня, че в края на миналата година националната статистика отчете спад на безработицата до около 9% от трудоспособното население, което бележи и няколкогодишен минимум." Същевременно обаче, делът на младите хора до 29г. в трудоспособна възраст, които нито работят, нито учат /т.нар. „младежка безработица/, остава един от най-високите за ЕС-над 20%", казва Славов в своя въпрос.

"От началото на мандата, МТСП обяви редица мерки и програми за справяне с тази негативна тенденция сред младежите - напр. процедурата "Обучения и заетост за младите хора" и др. Логично, възниква въпросът за тяхната успеваемост и резултати", отбелязва още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика