ДКЕВР още не знае какво ще прави с "Енерго-Про"

14064
ДКЕВР още не знае какво ще прави с "Енерго-Про"
Снимка: БГНЕС

Когато има становище за "Енерго-Про", ще бъде предприето следващо действие. Това каза пред журналисти председателят на ДКЕВР Светла Тодорова относно действията, предприети спрямо "Енерго-Про", предаде Агенция "Фокус".

На въпрос наясно ли е какви ще бъдат действията на ДКЕВР по казуса, Тодорова коментира: „В момента се разглеждат предложенията на дружеството по констативния протокол, когато има становище ще бъде предприето следващото действие.

Виновни са не само ЕРП-тата

България има нужда от виновници. Така оправдаме пред себе си некадърността си като държава. Защото държавата – това сме ние. А ви...

На 3 февруари на "Енерго-Про" беше връчен констативен акт за извършената проверка на дружеството. Ако се стигне до налагане на глоба, тя може да бъде между 20 хил. лв. и 1 млн. лв., обясни тогава председателят на ДКЕВР. До момента срещу компанията има подадени 14 жалби, като е направена и проверка и другите две ЕРП-та – ЧЕЗ и EVN, но не са установени такива нарушения.

"Предложили сме да се обърне внимание на финансовата самостоятелност на ДКЕВР, оперативната обстановка, по която ще работи тя, както и всичко да се провежда в открити заседания. Внесли сме становища си в Парламентарната комисия по енергетика", допълни още Тодорова. Откакто тя е председател на ДКЕВР, Комисията няма човек, който да отговаря специално за общуването с медиите.

Тодорова беше попитана и какво става с писмото на ДКЕВР до Европейската комисия относно това дали договорите с американските централи не са форма на държавна помощ. Все още нищо, беше лаконичният отговор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com