До 115 хил. лв ще струва преместването на рибарството и туризма

4588
До 115 хил. лв ще струва преместването на рибарството и туризма

Очаква се общо до 115 000 лева да струва преместването на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и дирекциите в МИЕТ, които отговарят за туризма, съобщи финансовият министър Симеон Дянков по време на парламентарния контрол, предаде БГНЕС.

Очаква се общата сума за преместването на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Бургас да не надхвърли 60 000 лева. Между 50 000 и 55 000 лева трябва да струва на държавата местенето на част от архива и канцеларските материали на агенциите "Туристическа политика" и "Маркетинг, реклама и информация в туризма" в МИЕТ, които трябва да заработят в Пловдив от 1 септември.

"Колко точно ще струва зависи от сградния фонд, който общината или областната управа може да предложи за допълнителната администрация, която ще бъде преместена.

Нов заместник-министър в МИЕТ

Премиерът Бойко Борисов назначи Евгения Харитонова за заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма. Тя е електроинженер, ...

Кметът на Пловдив и кметът на Бургас представиха подходящ сграден фонд и за администрацията и за експертите към нея", коментира финансовият министър. Той беше категоричен, че 20 администрации ще бъдат преместени в "първата вълна" от децентрализацията.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика