Домусчиев смени тона: Не подкрепям национализация на американските централи

6502
Домусчиев смени тона: Не подкрепям национализация на американските централи
Снимка: БГНЕС

Нищо ново не чухме, нищо ново не научихме. Срещнахме едни чиновници, които се скриха зад какви ли не закони и в крайна сметка не очакваме промени. Това заяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев пред Нова телевизия.

По темата с предложението да се национализират американските централи и след това да се приватизират, председателят на КРИБ отговори, че предложението е на БСК. Не става дума за национализация, а да се търсят "други форми". Лично аз не подкрепям предложението, каза в крайна сметка Кирил Домусчиев.

"ЕЙ И ЕС Гълъбово": Договорът ни с НЕК е проверяван много пъти, няма нищо нередно

Споразумението за изкупуване на електроенергия, подписано между НЕК и ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ е било многократно проверявано...

Имаме един узаконен грабеж за „Мариците”, продължи Домусчиев и обвини председателя на КЕВР Иван Иванов, че е бил до Иван Костов, когато са се подписвали договорите за приватизацията на американските централи. Домусчиев обаче не обели и дума за анексите от времето на Тройната коалиция например.

За момента срещаме разбиране, поясни шефът на „Лудогорец” на въпрос защо напада Реформаторите, а е в топли отношения с ГЕРБ. Домусчиев не се съгласи, че Иванов стана председател и с подкрепата на ГЕРБ, като опита да извърти, че не правителството го избира. Беше му обаче припомнено, че вече парламентът го прави, а там ГЕРБ е най-голямата партия.

Попитан директно дали американските централи са причината да имаме по-скъп ток, Домусчиев отговори, че 24,50 лв. идват от американските централи по такса „задължение към обществото”. От думите му не стана ясно каква част от крайната сметка се формира от „задължение към обществото”.

Искаме да се спре субсидията от 333 млн. лева за американските централи заради преференциалната цена, каза още Домусчиев. Той призна, че американските централи са поискали да напуснат КРИБ. Няма да допусна хора в КРИБ да правят злоупотреби – ще реагирам, независимо дали става дума за Иво Прокопиев или Делян Пеевски, подчерта Домусчиев. Той отрече да има допирни точки с Прокопиев и Пеевски. Медиите на Пеевски обичат всеки един, който казва истината за Прокопиев. Ако утре кажа нещо срещу Пеевски, медиите на Прокопиев ще го сложат на първа страница, обясни Домусчиев.

Дългосрочните договори с американските ТЕЦ не са съгласувани с ЕС

За сегашния ценови период делът на по-скъпата електроенергия е 91%, а делът на по-евтината намалява на 9%. Това съобщи председателя...

За финал Домусчиев подчерта, че сме първи по сив сектор на икономиката в Европа – над 30% и затова КРИБ и КНСБ са започнали кампания за изсветляване. Парите от сивата икономика служат за купуване на избори, каза председателят на КРИБ. Като пример за сив сектор той посочи автосервизите, където 90% не се издавали документи за услуга. Затова и предстоели проверки от финансовото министерство.

Кирил Домусчиев посочи и, че е "за" електронното гласуване. Специално за мен това би било удобство, защото често имам ангажименти в чужбина по избори. Това е моето лично мнение, не на КРИБ, посочи Домусчиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика