Дружествата предлагат по-малко поскъпване на цената на топлоенергията

12237
Дружествата предлагат по-малко поскъпване на цената на топлоенергията
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Предвиденото от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) увеличение на цената на топлата вода и парното от 1 юли няма да бъде усетена от топлофикационните дружества. Това съобщи след днешното заседание на енергийния регулатор Илия Николаев – председател на Асоциацията на топлофикационните дружества.

Вместо скок с между 6 и 18%, по-добър вариант ще бъде годишно увеличаване на стойността със стъпка между 4 и 6% за новия ценови период, обясни той. Промяната нямало да бъде усетена от потребителите.

КТ "Подкрепа" застана зад ДКЕВР

След дълго мислене новото правителство започна да работи по програмата в сектор "Енергетика", която ние от КТ "Подкрепа" предложихме ...

Изпълнителният директор на варненското топлофикационно „Далкия“ Тодор Николов стигна по-далеч. Според него ако сегашното предложението на енергийния регулатор бъде прието, то много дружества извън София ще загубят клиенти. Николов определени предложението на регулатора като непосилно за потребителите и призова за по-малка крачка в увеличението на цените.

Като цяло иначе според повечето представители на енергийни дружества, които присъстваха на днешното заседание на енергийния регулатор, промяната е стъпка в правилната посока.

Въпреки това обаче те имаха редица забележки и промени, които искат да бъдат направени – например за признаване на разходите, които те правят за покупка на емисии въглероден диоксид и гориво, с които работят съответните централи. Друго възражение, което имаха дружествата, касаеше разходите, които се признават за извършени ремонти.

Повече по темата научете в Expert.bg

ДКЕВР предлага да се намалят преференциалните цени на електроенергията от топлофикациите

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране предлага да се намалят преференциалните цени на електрическата енергия, по които о...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика