Държавата не планира да пише нов Закон за тютюна

23309
Държавата не планира да пише нов Закон за тютюна
Снимка: БГНЕС

Нямаме виждане за нов Закон за тютюна и нов държавен орган тази насока. Това каза министъра на земеделието и храните Десислава Танева по време на комисията по земеделия и храните, предаде агенция "Фокус".

Визията за административна реформа на министерството е да се изнесат всички политики, на което и да е ниво. Няма как да се възстанови Фонд „Тютюн” или нова агенция за този продукт.

Тютюнопроизводителите също тръгват на протест

Тютюнопроизводители от цяла Южна България излизат на протест. Протестът ще се проведе утре от 14.00 часа на пътя между Гърмен и Гоце ...

„Имаме ясна визия как ще реорганизираме администрацията на МЗХ. Не може за всяка дейност и всеки продукт да създаваме администрация, защото има служби на регионален принцип в министерството“, поясни министърът.

През 2021 година, когато ще се спрат държавните доплащания към бизнеса, е скоро и трябват реформи, които да подпомогнат по-лесното преминаване през този период на спиране на национални доплащания. „Тогава този проблем ще стои пред всички и никой няма да позволи в рамките на ЕС да се дават доплащания и да се създава агенция. Трябва ясно да си дадем сметка за това. Тогава тези хора, които се занимават с тютюн да се осигуряват и да имат възможност да се издържат“, коментира още Танева.

Според нея всяко връщане назад предлага по трудна година за тях. „Не можем да върнем държавата да управлява производното и търговията на тютюн и тютюневи изделия“, допълни министърът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика