EU City Facility отваря трети кръг за кандидатстване

792
EU City Facility отваря трети кръг за кандидатстване
Снимка: EUCF

Третият кръг за кандидатстване по инициативата Европейско градско управление (EU City Facility) в подкрепа на общини и местните власти с цел да ускорят инвестициите в устойчива енергия, е отворен до 17 декември. В рамките на третия кръг ще подкрепи разработването на 69 инвестиционни концепции с общ бюджет от 4,14 милиона Евро. В миналите етапи за кандидатстване бяха включени разработването на 30 инвестиционни проекта в 14 страни (в рунд 1) и избора на 69 успешни кандидата от 19 страни (в рунд 2), които в момента са в процес на подписване на договорите.

На 5 ноември 2021 г. се проведе уебинар, на който  на заинтересованите кандидати бе предоставена повече информация. В рамките на уебинара имаше възможност да се свържат с локалните експерти за асистиране по проекта или с информационното бюро на EUCF.

В рамките на инициативата за Европейско градско управление се финансират разработването на инвестиционни концепции с фиксирана безвъзмездна помощ до 60 000 Евро. Бенефициентите използват гранта, за да подкрепят дейностите, необходими за развитието на инвестиционната концепция, включително (технически) проучвания за осъществимост и различни ключови анализи, фокусирани върху техните проекти и цялостния пазар, заинтересовани страни, правни, икономически и финансови аспекти. Целта на гранта не е директното финансиране на инвестиционните намерения, а по-скоро помощ в развитието на концепциите, което може да увеличи шансовете за реализирането им чрез допълнителни последващи инвестиции.

Кандидатстването е отворено за всички общини/местни власти, техните групи и местни публични организации, областни центрове и местни власти от държавите-членки на ЕС, държавите от ЕИП-ЕАСТ (Исландия, Лихтенщайн и Норвегия) и Обединеното кралство.

Кандидатите трябва да имат политически одобрен климатичен и енергиен план и да покажат политически ангажимент за реализирането на техните инвестиционни проекти чрез писмо с препоръка, подписано от кмет или друг релевантен политически субект. Цялата информация за  за условията по кандидатстването и допустимост могат да бъдат намерени на официалната форма за кандидатстване и на официалния уеб сайт на EUCF.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Нови 13 търговски аташета избра икономическото министерство

На комисия: Депутатите с нови мерки за попълване на дефицита в енергетиката

Сериозен проблем при либерализацията на цените на тока: Тревоги в бранша

Ходим повече в чужбина: Статистика

EVN предлага поскъпване на парното в Пловдив

Коя страна смята да бъде двигател за възстановяването на световната икономика?

"Булгаргаз" иска поскъпване на природния газ от април. Ето с колко

Атанас Пеканов: През юни вероятно ще получим отрицателен доклад за еврозоната

TotalEnergies се отказва от проучванията в блок "Хан Аспарух"

Държавата губи до 1 млрд. лв. годишно от неефективно използване на горските ресурси

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика