Горанов: Гарантираните депозити в КТБ ще бъдат изплатени в срок

25562
Горанов: Гарантираните депозити в КТБ ще бъдат изплатени в срок
Снимка: БГНЕС

Законовите срокове за изплащане на всички гарантирани депозити в КТБ ще бъдат спазени, държавата има готовност да осигури необходимите средства. Това заяви при приемането на поста си новият министър на финансите Владислав Горанов. Той добави, че дори и актуализацията на бюджета да не се приеме навреме, във фискалния резерв има достатъчно средства.

„Имаме подготовка за поемането на нов дълг, дори и да се получи някакво процедурно протакане в Народното събрание, сроковете за изплащане на влоговете ще бъдат спазени", увери Горанов.

Внесоха искане за обявяване в несъстоятелност на КТБ

В Софийския градски съд беше внесено искането за откриване на произвоство по несъстоятелност на КТБ. Това става ясно от информацията на...

Не такава сигурност изрази той за възможността държавата да окаже помощ на държавните фирми, болници, учебни заведения и други, които имат депозити над гарантирания размер в КТБ.

„Съзнавам, че в някои от тези предприятия би могло да има проблем, но знаете, че отиваме към процедура за свърхдефицит; трябва да преценим дали това би бил най-приоритетният бюджетен разход", заяви министърът, цитиран от БТА.

Той отбеляза, че решението за КТБ се взема в рамките на законовите механизми, според които всички кредитори, в това число и държавните предприятия, са равнопоставени.

Горанов съобщи още, че в екипа му остава човек от служебното правителство - заместник-министърът на финансите Кирил Ананиев.

БНБ: Бъдещето на ТБ "Виктория" се решава до 22 ноември

Бъдещето на Търговска банка "Виктория" ще бъде решено до 22 ноември, съобщиха от БНБ, цитирани от БНР. Търговска банка "Виктория" е 10...

„ Първата ни задача ще бъде да се опитаме да върнем по-консервативното управление на публичните финанси, но това не означава бюджетните системи да бъдат поставени на колене", заяви Горанов.

„Колегите са напреднали и в подготовката за Бюджет 2015, но в него трябва да залегнат приоритетите на новото правителство, затова ще ни е нужно малко време да разберем какво трябва да бъде променено", посочи Горанов.

„Не се отказваме от идеята си да обединим агенцията "Митници" и НАП, каза още министърът.

 

Божидар Томалевски пита БНБ и КТБ за определени операции

Казусът КТБ предизвика партия "Другата България", която е водена от Божидар Томалевски, да зададе конкретни въпроси относно извършени о...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика