И според Тотю ще задминем гърците

5982
И според Тотю ще задминем гърците

Ден, след като финансовият министър обяви, че сме стигнали гърците по доходи и скоро ще ги задминем, Тотю Младенов сподели оптимизма му, предаде Стандарт нюз.

"Колкото и странно да ви звучи, България върви в правилната посока. Реализират се инфраструктурни проекти, проекти в енергетиката и това ще осигури по-добро бъдеще на страната", обясни социалният министър.

Според Тотю Младенов много програми подпомагат бизнеса – за наемане на работна ръка, плащат се заплати и осигуровки, както и пътуването до работа.

Това са облекчения, заради които се надявам, че още от началото на следващата година работодателите няма да съкращават, а ще назначават работници, обясни Младенов.

Над 100 000 души ще работят по европейските програми догодина. В момента те са около 70 000. В понеделник МТСП ще подпише договори със 166 общини за помощ в дома. 4 500 лични асистенти ще обслужват 14 500 потребители.

През следващата година 17 000 - 18 000 ще са личните асистенти, които ще обслужват над 35 000 хора с увреждания, които не могат да се грижат за себе си, допълни още Младенов.

"Благодарение на съвместния контрол на Главна инспекция по труда и на Националната агенция по приходите за година над 40 000 души са преминали от 4 на 8-часов работен ден. След намесата на трудовите инспектори за 3 години и 4 месеца са изплатени над 220 милиона лева забавени заплати. Само за последната година случаите на работа без трудови договори са намалели с 30%”, отчете още министърът.

Редактор: Десислава Ушатова

Тотю се похвали: Направихме нови приемни в бюрата по труда

 "Направихме нови приемни в бюрото по труда, за да може да се запишат всички безработни и който иска да работи - да му се намери р...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com