И тази година има недостиг на кадри за туризма по Черноморието

21379
И тази година има недостиг на кадри за туризма по Черноморието
Снимка: Actualno.com

В Добрич се провежда традиционната трудова борса в сферата на туризма. Тя е организирана в началото на месец април и е насочена към набиране на сезонен персонал и работници не само за заведенията и курортите на Приморска Добруджа, но и за цялото ни Черноморско крайбрежие, предаде „Фокус”.

По думите на председателя на браншовата асоциация на хотелиерите и ресторантьорите в Североизточния регион, с център Добрич, Димитър Димитров, над 22 000 са сезонните работници от Добрич и областта всяка година, заети в сферата на туризма по българското морско крайбрежие.

БАН и МОСВ ще определят дюните на Черноморието, казва Данов

Експерти от БАН и МОСВ ще кажат къде има дюни по Черноморието. Специализираните и кадастралните карти не могат да ни дадат такава инф...

Димитров посочи, че и тази година се очертава да има сериозен недостиг на работници и персонал за всички позиции – от миячи и готвачи до администратори и друг квалифициран персонал.

Димитър Димитров заяви още, че през миналата година е направено увеличение на работната заплата в сферата на туризма и като такова и през тази година ще има, с уговорката, че процентите завишение зависят от реализираните приходи в дадена дейност или услуга.

Брутната заплата в сферата на туризма по българското Черноморие е не по-ниска от 678 лв., каза председателят на браншовата организация, сервитьори и камериерки работят за по 700 – 800 лв. месечно.

Увеличение на цените на туристическите пакети това лято не е предвидено. Въпреки затрудненията, свързани със събитията около Украйна и Русия, от браншовата организация очакват добър туристически сезон, дори ръст на другите пазари. След проведени разговори в ръководството на летище – Варна, е станало ясно, че за момента няма отменени полети през следващите месеци.

Строежи и ремонти по морето ще се правят и в разгара на сезона

Добра новина за нас, кметовете на селищата по Черноморието, е, че народните представители разбраха проблема ни и гласуваха исканите от ...

Трудовата борса, която се провежда само днес в добруджанския град, е организирана със съдействието на Агенцията по заетостта към Министерството на труда и социалната политика и е фокусирана основно към младежи до 29 години. Мястото на форума е фоайето на Висше училище Международен колеж.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика