Имаш страхотен бизнес проект с още по-страхотна кауза? The Venture те очаква

946
Имаш страхотен бизнес проект с още по-страхотна кауза? The Venture те очаква

Предприемачеството е сферата на будния младежки дух и ентусиазма за по-добро бъдеще. В България то се развива все по-активно и неслучайно мнозина предричат, че ще се превърне в двигател на икономиката. А още по-хубаво е, че пред младите предприемачи има много обещаващи възможности. Една от най-престижните безспорно е международното състезание за стартиращи компании с кауза The Venture.

95% от младите професионалисти, анкетирани в международно изследване* смятат, че именно бизнесът е най-успешен в решаването на днешните световни проблеми. Chivas Regal подкрепя твърдението, че големите марки трябва да се стараят да бъдат двигател за позитивна промяна. За трета поредна година български стартиращи предприемачи могат да се включат в надпреварата за финансиране на бизнеси с кауза.

Българите от Bee Smart Technologies стигнаха полуфинал на международния конкурс за социално предприемачество The Venture

Изключително достойно се представиха родните предприемачи от Bee Smart Technologies на финала на конкурса The Venture, който се проведе...

The Venture развива възможностите на бизнеса да създава положителна промяна. Социално отговорните компании бележат ръст в целия свят; 69% заявяват своето желание да работят за компании, които използват своя капацитет за добра кауза. Освен надеждите, възлагани на бизнеса, участниците в изследването посочват като възможни двигатели за промяна индивидуални предприемачи, инвеститори, правителства и публични личности.

"Последните няколко години виждам, че екипи, които започнаха преди 3, 4 години и вложиха много усилие в развитието на проектите си вече отчитат солиден прогрес. Преди липсваше опита, който идва с времето", казва Боян Бенев, предприемач и член на журито на конкурса.

Останалите членове на българското жури тази година са Христо Христов - изпълнителен директор на "Нетинфо", Елена Маринова – президент и съдружник в „Мусала Софт”, Манол Пейков – издател и собственик на издателска къща „Жанет 45”, Галя Прокопиева – изпълнителен директор на „Икономедиа”, Павел Езекиев – съосновател и управляващ партньор в рисковия инвестиционен фонд NEVEQ и ментор на стартъп компании от иновационните технологии и Мирослава Симова – управляващ директор на „Pernod Ricard” за България.

Проектите се подават в платформата www.theventure.com. Крайният срок е 1 декември 2016, напомнят организаторите.

Ева Лонгория ще оценява Bee Smart Thechnologies на финала на The Venture

Световноизвестната актриса, бизнесдама и филантроп Ева Лонгория беше обявена като част от журито на The Venture – конкурсът, с ко...

Chivas The Venture – Win The Right Way е глобална инициатива на Chivas Regal, която дава възможност на предприемачи да осъществят бизнес, който създава предпоставка за значима социална промяна. На локално ниво жури ще определи кой проект да представи страната на глобалния финал на Chivas The Venture и да се състезава за дял от наградния фонд от $1.000.000.

Финалистите ще заминат на едноседмично обучение за управление на бизнес и ще представят идеите си пред световни бизнес лидери. Наградният фонд от $1.000.000 ще бъде разпределен между тях, като $250 000 ще бъдат разпределени чрез 5-седмично гласуване, a останалите $750.000 ще бъдат разпределени от глобално жури между един или повече екипи.

Припомняме, че в миналото издание Chivas The Venture българският представител - старт-ъпът BeeSmart Technologies, произвеждащ "умни" кошери, които помагат за справяне с проблема с измирането на пчелите, достигна до полуфинал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Официално: Над 1,1 милиарда е печалбата ни от "Турски поток" досега

Енергийният министър заминава за Турция да предоговаря с "Боташ"

Най-големият безмитен магазин в България отвори врати

Повече компании в България смятат да наемат нови служители през летния сезон

ЕЦБ: Очакванията за инфлацията на потребителите в еврозоната вървят надолу

Гвоздейков подписа с поляци за доставка на 7 двуетажни влака

Забрана за рекламата на хазарт мина на първо четене със заявки за бързо приемане

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 20.04-26.04.24

Евтим Милошев очаква успешен летен сезон

СЗБ: Българските институции най-сетне поставиха туризма като приоритет

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика