Инвеститори: Биткойн е по-вероятно да падне до 10 000 долара, отколкото да поскъпне

3737
Инвеститори: Биткойн е по-вероятно да падне до 10 000 долара, отколкото да поскъпне
Снимка: Getty Images/Guliver

След резкия спад в цената на биткойн в началото на юни, криптовалутата продължава да се обезценява. Само в рамките на месец биткойн е загубил около 25% от стойността си. На този фон инвеститори от Уолстрийт очакват сривът в цената на криптовалутата да продължи.

Биткойн е по-вероятно да падне до 10 000 долара, отколкото да възвърне стойността си и да се търгува за 30 000 долара. Това смятат 60% от 950 инвеститори, които са участвали в проучване проведено от MLIV Pulse. 40% смятат, че цената на криптовалутата ще се повиши. Към момента на подготвяне на материала биткойн се търгува срещу 20 408 долара, сочат данните на CoinMarketCap.

Биткойн може да поевтинее до дъно от 13 000 долара, предупреждава експерт

Цената на биткойн вероятно ще падне до 13 000 долара - почти 40% спад спрямо настоящите нива, предупреждава експерт. Въпреки това...

Светът на криптовалутите беше разтърсен от затруднени кредитори, сринати валути и край на епохата на пандемията, в която идеята за „лесни пари“ подхранваше интереса към виртуалните валути, предава Bloomberg.

Около 2 трилиона долара са били изтрити от пазарната стойност на криптовалутите от ноември миналата година, когато цената на биткойн достига своя абсолютен връх от близо 69 000 долара.

Мнението за развитието на сектора е поляризирано. 28% от инвеститорите са уверени, че криптовалутите са бъдещето на финансите, докато 20% твърдят, че виртуалните пари не притежават никаква стойност.

Криптовалутният срив вероятно ще принуди правителствата да засилят допълнително регулациите на индустрията. Подобно действие се разглежда като ползотворно от повечето участници в проучването. Правителствена намеса би могла да засили доверието в криптовалутите сред институционалните инвеститори и инвеститорите на дребно.

Намесата вероятно би била приветствана и от потребителите, които понесоха удара от срива на стейбълкойна TerraUSD и проблемите причинени от крипто кредиторите Celsius Network и Voyager Digital Ltd.

Цената на биткойн се срина с 5 000 долара, пазарът на криптовалути падна под 1 трилион долара

Биткойн се срина през уикенда и това повлече целия пазар за криптовалути надолу. Според анализатори това се дължи на спада в ценат...

Същевременно някои централни банки също обмислят разработването на собствени виртуални валути.

Повечето инвеститори обаче смятат, че нито спадовете в цените, нито правителствените регулации се очаква да променят съществено индустрията и тенденциите в класацията на най-популярните криптовалути. Мнозинството от анкетирани смятат, че биткойн и етер ще запазят водеща позиция на пазара в следващите пет години дори и при наличието на разработени от централните банки виртуални пари.

Що се отнася до незаменимите токени (NFT), повечето инвеститори ги приемат просто като символи на статус, отколкото като средства за инвестиция.

Мнозинството от анкетирани очакват следващия бум на спекулативни сделки на финансовите пазари да е изцяло свързан с криптовалутите. В същото време на NFT, новата концепция за следващото поколение интернет, известна като web3, и други блокчейн разработки се дават минимални шансове да събудят следващия голям интерес за сделки на пазара.

 

Русия обмисля разплащане с криптовалути по външнотърговски договори

Юридическите лица и индивидуалните предприемачи в Русия скоро може да имат възможност да използват криптовалути като разплащателно...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Любослав Костов: Хората в риск от бедност и социално изключване са над 30%

Може ли Индия да стане икономическа суперсила?

Американското ядрено гориво получи разрешение за АЕЦ "Козлодуй"

Цената на медта покори нов 2-годишен връх

Солена глоба за АЕЦ "Козлодуй" за неразрешена търговия с вътрешна информация

Politico: България не може да се присъедини към еврозоната през януари 2025 година

Колко са нужни за издръжката на 3-членно семейство?

Отлагането на либерализацията едва ли ще се отрази на цените на тока

Свежото ядрено гориво от "Уестингхаус" е вече в АЕЦ "Козлодуй", кога започва зареждането? (СНИМКИ)

Пристига първото ядрено гориво от "Уестингхаус" за АЕЦ "Козлодуй

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика