Израелците отменили 23 чартъра до България

4858
Израелците отменили 23 чартъра до България

До края на август има отменени 23 чартърни полета от Израел, което прави около 3000 души. Цифрата не е голяма на фона на общия брой туристи, но трябва да направим всичко възможно полетите да не продължават да бъдат отменяни. Това заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев пред Нова тв, предаде Стандарт нюз.

Мислех си, че в сектор „Туризъм" няма да има проблеми в следващата една година, заяви още Добрев.

Ровят багажа на съмнителни пътници на Централна автогара

Засилени са мерките за сигурност на централната автогара в София след атентата в Бургас от миналата седмица. Това каза пред Фокус ...

Той обясни, че миналата седмица в Народното събрание е бил внесен законът за туризма. По думите му в закона не се предвиждат поправки заради атаката и няма как да има текстове, които да касаят това, което се случи. „В този ресор ще се наложи да работим допълнително в него, защото колкото и да не ни се иска, има първоначален отлив на туристи, добре, че само от Израел, и добре, че техните места се заемат от туристи от други държави", каза още Добрев.

Министър Добрев обясни, че за миналата година у нас са дошли малко над 138 000 израелски туристи, което е около шест процента от всички туристи, посетили страната. По думите му миналата година България са я посетили 8,5 млн. туристи. „Тази година очаквахме около 150 000 туристи. Рано е все още да се каже дали тази наша прогноза ще се изпълни или не. Очаквахме ръст около 10 процента на израелските туристи. Ръстът на израелските туристи всяка година е значителен", отбеляза икономическият министър.

"Цената на горивата се формират на базата на цената на петрола, долара и акцизите и данъците. Факторите, които влияят, са доларът и петролът. Тъй като се менят постоянно, ние не можем да кажем дали цената е такава или не, защото се сравняваме с другите държави. Това се прави, защото каквито са променящите се фактори за другите държави, такива са и за нас", каза министърът по повод увеличението на цените на горивата.

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика