КНСБ ще настоява пред Борисов България да стане част от Европейския социален стълб

1450
КНСБ ще настоява пред Борисов България да стане част от Европейския социален стълб
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Европейският социален стълб обхваща 20 области, които покриват всички сфери на съзнателния човешки живот: от образование през влизането на пазара на труда, гарантирането на подкрепата от всички институции, заплащането на труда, устойчивостта на работното място и пенсионирането в края. Той не е просто набор от принципи, а съдържа 20 области, в които има конкретни права, които ще имат задължителна сила за всички страни в Еврозоната.

Това заяви президентът на Конфедерацията на независимите синдикати (КНСБ) Пламен Димитров по време на семинар с журналисти, на който бяха обсъдени целите и съдържанието на Европейския социален стълб. По думите му за останалите държави извън еврозоната европейският социален стълб ще има препоръчителен характер, но няма да има пречка другите държави да се присъединят към него доброволно. Пламен Димитров обяви, че премиерът Бойко Борисов се е съгласил България да стане част от този Европейски социален стълб. „Ние ще си го търсим този потвърдителен отговор от министър-председателя Борисов”, допълни още Димитров. Ако ние станем част от този стълб, ще имаме всички аргументи да си търсим по високите стандарти на живот.

КНСБ иска 100 - 120 лв. ръст на заплатите във всички 6800 структури на синдиката

Основният проблем на България е в дълбоките неравенства, бедност и несправедливост по отношение на онова, което произвеждаме. КНСБ ще ...

Важно е да покажем позитивен натиск на правителството за това то да се присъедини към социалния стълб, коментира Асия Гонева, изпълнителен секретар в КНСБ.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика