Коментарът на Борисов относно поевтиняването на тока

34172
Коментарът на Борисов относно поевтиняването на тока
Снимка: БГНЕС

По-рано през деня новият шеф на ДКЕВР заяви, че цените на тока падат след Нова година. Цената на нощната тарифа ще падне с 10%, а на дневната - с около 1-1.5%. Поевтиняването обхваща както домакинствата, така и бизнеса, като за бизнеса се отнася свалянето на цената с 1,5%, каза новият председател на ДКЕВР Боян Боев.

В отговор Бойко Борисов коментира във фейсбук, че това поевтиняване е плод на политически натиск. То щяло да рефлектира върху обществото след време.

Борисов: Голяма излагация е да ти отнемат правото да преговаряш като суверен

Не може да имаш министър-пощальон, коментира пред журналисти в Брюксел лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, по повод провалената вчера среща ...

"Енергетиката ще фалира, и тогава да видим какво ще кажат т.нар. „експерт“ Орешарски и неговият пощальон Драгомир Стойнев. Кого ли ще обвинят тогава? Тези хора не мислят за народа, те са опасни и единствената им цел е да се задържат на власт, за да грабят и съсипват държавата. Искам да им напомня, че правителството на ГЕРБ завари дългове в енергетиката за 1 милиард и половина, похарчени най-безотговорно за гьола „Белене”, 1 милиард за едва 80 мегавата за „Цанков камък”. Всичко това практически беше поставило енергетиката пред фалит.

В тази тежка ситуация ние успяхме да платим тяхната сметка и да намалим кредитите на дружествата с 400 милиона лева само за 2012 г. без да вземаме нови кредити. А сега още с идването на БСП на власт, БЕХ изтегли 1 милиард лева кредит, който се изпари в рамките на дни. Освен това им напомням, че те приеха през 2008 г. най-скандалния закон за зелените енергии, с който обрекоха след това ГЕРБ да събира пасивите от този лобистки закон.

Напомням им, че ТЕЦ 1 и ТЕЦ 3 на „Марица Изток” стартираха при Костов, но нямаше да бъдат изградени, ако през 2007 г. Румен Овчаров не беше заложил сметките за ток на всички български граждани в полза на инвеститорите. ГЕРБ се опитваше да балансира остатъците от тези крайно безотговорни хора. Ние подписахме две неща в енергетиката – намаляването на цената на газа с 22%, което никога не се е случвало в българската енергетиката и проучване в Черно море за собствени находища на газ", е написал Борисов, цитиран от агенция Фокус.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика