Костов проговори за "Белене"

9391
Костов проговори за "Белене"

Лидерът на ДСБ Иван Костов най-сетне взе отношение по горещата тема "АЕЦ Белене".

По думите на бившия премиер оценката на тъмносините за качествата на Русия като икономически и политически партньор се оказала най-правилната.

"Тя е закрепена с една декларация на НС, трябваше да бъде следвана, да не се нарушава националният консенсус. Мисля, че искът на "Атомстройекспорт" е провокация, той е от такова естество, че едва ли ще бъде уважен от сериозен съд", заяви Костов.

Той зададе и въпроса защо руският президент Владимир Путин провокира сега България, като сам даде и отговора – за да създаде максимално враждебна стена към всякакви руски инвестиционни проекти.

"Аз мисля, че Путин се намира в много тежко вътрешно положение, политическо, той е много сериозно конфронтиран с ЕС, ЕК", каза още Костов. "Срещу "Газпром" започва процедура за злоупотреба с господстващо положение, това е нещо, което ние приказваме 10 години. Всичко което ние сме казвали по енергийните въпроси, получавали подкрепа, сега се сбъдват тези неща", продължи той.

Българската икономика е в състояние на депресия, с пренебрежимо ниско темпо на растеж, който може да е в резултат дори на статистическа грешка, каза още Костов.

Развитие за минути: ОЛАФ ни попари, няма да разследва "Белене"

ОЛАФ ни попари и няма да разследва сделката за АЕЦ "Белене". Неприятната за кабинета информация долетя само минути, след като от пресц...

"Монополно високи цени на практика изтеглиха доходите от българската малка икономика, от стотиците хиляди дребни производители, и ги оставиха в трудно положение. Няма как да очакваме монополите да произведат растеж, който злоупотребява с господстващо положение не се развива", коментира председателят на ДСБ. От тук следва, че няма средства, с които да се планират щедри политики, заключи Костов.

Редактор: Петър Проданов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика