Кристалина Георгиева: Пари от плана "Юнкер" има, но проекти в България - не

5074
Кристалина Георгиева: Пари от плана "Юнкер" има, но проекти в България - не

Относно т.нар. план "Юнкер" на Европейската комисия заместник-председателят на Европейската комисия (ЕК) по бюджет и човешки ресурси Кристалина Георгиева коментира, че пари има, но проекти у нас – не. По думите ѝ проект като карго летище е рисков, но е точно такъв, какъвто планът "Юнкер" би подкрепил, предаде "Фокус".

Кристалина Георгиева участва в дискусията "Да! На българската икономика. Европейска България -стабилност и растеж”.

България получава 100 млн. евро по плана "Юнкер", заяви Георгиева

До края на тази година 50 млрд. евро влизат в европейската икономика по плана Юнкер. От тях 100 милиона отиват в България. Това заяви...

Зам.-председателят от ЕК заяви, че трябва да се засили ролята на България в плана „Юнкер”. Колкото повече България е видима, толкова по-голям шанс има за привличане на пари, каза тя. "Планът „Юнкер” има конкретни ползи за бизнеса, защото се реализира от български фирми", поясни Георгиева.

Бюджетът на България е изпълним, отговорен и ориентиран към растежа на българската икономика. Това заяви заместник-председателят на Европейската комисия (ЕК) по бюджет и човешки ресурси 

"Моят съвет към Горанов е да бъде подготвен за шока, който може да дойде заради климатичните изменения, заради това, че сме взаимно зависими и за това трябва да имаме буфер", каза Кристалина Георгиев.

Според нея бюджетът на Европа има нужда от повече креативност. "Като използвахме всички възможни инструменти на гъвкавост, успяхме да удвоим парите за бежанците - имаме близо 10 млрд. евро от 4 млрд. евро", каза тя. Според нея Европа не може да надскочи рамката на бюджета.

Катайнен: България може да стане регионален център за новооткрити бизнес проекти

България може да се превърне в регионален център за новооткрити бизнес проекти. Това прогнозира заместник-председателят на Европейската...

"Смятам, че България ще е много важно да каже „Да” на рамката", заяви зам.-председателят на ЕК. "Решаването на проблема за сигурността, за миграцията и бежанците в европейски мащаб изисква гъвкавост не само на европейски бюджети", каза Георгиева и поясни, че ако се позволи на националните правителства да има повече разходи за миграция и сигурност тогава европейският бюджет остава в защитена позиция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика