Лукарски не се опасява от кризата в Гърция, всичко било под контрол

8188
Лукарски не се опасява от кризата в Гърция, всичко било под контрол
Снимка: БГНЕС

Засега не сме на загуба заради гръцката криза, няма регистрирани никакви пасиви. Това заяви икономическият министър Божидар Лукарски, който коментира и информациите за сливане на големи гръцки банки, предаде БГНЕС.

Според него стабилността на еврозоната е важна за целия ЕС, а и Гърция е наш съсед. На този етап няма трусове в банковата ни система, гръцките банки са контролирани да не се изнасят натам парични ресурси, увери икономическият министър.

Това, което се случва в Гърция допринася за това България да е давана за пример като държава, която следва финансова дисциплина, смята Лукарски и подчерта, че има най-различни сценарии за Гърция и България се подготвяла за всеки един от тях.

Запитан все пак какви ще бъдат последствията за страната ни, ако Гърция излезе от еврозоната, Божидар Лукарски отвърна, че ще говори за това, когато Гърция излезе от еврозоната. "Това, което се коментира в Министерски съвет е да не създаваме паника и да рисуваме различни сценарии какво ще се случи. В момента драмата е в развитие", каза той по отношение на случващото се в Гърция.

"Кризата в Гърция не е завършила, какво ще се случи там ще се реши в неделя. Има плюсове и минуси от това, което се случва в Гърция. Не трябва пасивите или активите да надделяват в ситуацията", добави Лукарски. Той дори увери, че България има сериозен стокообмен към Гърция, основно на хранителни продукти, като зърно, както и електричество. Лукарски е на мнение, че те ще продължат да се изнасят, въпреки кризата.

Гърция официално ще удължи банковата си ваканция

До края на деня правителството на Гърция ще разпореди за удължаване на банковата ваканция. Това съобщи агенция Ройтерс, позовавайки се ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com