Лукарски уверява в стабилността на ВМЗ-Сопот, критикува Кънев

1466
Лукарски уверява в стабилността на ВМЗ-Сопот, критикува Кънев
Снимка: БГНЕС

Тези, които са идвали и преди взривовете, и след това, знаят какво беше тук. Преди година, когато идваха военните, се страхуваха да влязат вътре във взривените цехове, за да не падне някоя стена. Това заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски при посещението си във ВМЗ-Сопот, предаде БГНЕС.

"Беше една порутина. Сега стартираме два нови цеха със съвсем съвременно производство на водещи фирми от въоръжената индустрия в света", похвали се министърът.

Лукарски обясни, че бъдещето на завода е сигурно, защото са сключени договори, които гарантират поръчки до 2018 г., а старите дългове се изплащат. "Изпълняваме нови поръчки и откриваме нови производствени мощности", каза той и допълни, че инвестицията за новите два цеха са на стойност 7 млн. лв.

Синдикатите искат Лукарски да се намеси срещу спирането на “София-БТ”

Синдикалните структури в "Булгартабак" настояват за незабавна намеса на икономическия министър Божидар Лукарски срещу спирането на Софи...

С новите цехове се осигурява повишаване с 50% на производствените мощности.

Лукарски заяви също, че един от приоритетите ще бъде инвестицията в хората и подчерта, че допреди няколко години условията на работа там са били спартански. "Крайно време е вече да започне да се инвестира в персонала, но не само с новите социални придобивки, а и с подобрени условия на труд", категоричен е той.

Министърът отбеляза, че във ВМЗ-Сопот има недостиг на кадри. В момента работят 3600 души, като до края на годината се предвижда още 500 да бъдат назначени.

Отношенията в Реформаторския блок

СДС с остра позиция срещу Атанасов, призова го да напусне РБ

СДС категорично възрази срещу изявлението на зам.-председателя на ДСБ ген. Атанас Атанасов, който тази сутрин заяви, че ДСБ са създали ...

"За да подкрепим Росен Плевнелиев за президент, първо трябва да го обсъдим в Реформаторския блок и преди всичко някой да е разговарял с Плевнелиев. Радан Кънев излезе с изявление без да е говорил с партията, която реално издига кандидатурата на Плевнелиев", коментира Божидар Лукарски в качеството си на председател на СДС.

Той обясни, че ако има разцепление, то то е предизвикано от Кънев с необмислени изказвания, които не са обсъждани с никого. Лукарски дори каза, че това е удар по името на сега действащия президент, защото не са разговаряли с него.

Относно кризата в Реформаторския блок и това, че Кънев ги е нарекъл предатели, които работят с ГЕРБ, Лукарски заяви, че предстои да се разбере ДСБ ще напуска ли РБ. Според него Атанас Атанасов е бил непремерен в изказванията си и той е заговорил за това

Попитан дали е стабилно правителството без АБВ и ДСБ, Лукарски заяви, че с всяко тръгване на някой от коалиционните партньори, властта става по-стабилна. АБВ беше една политическа сила, която е от друго политическо семейство и имаше други възгледи по някои програми и невинаги са ги съгласували с правителството, каза още Лукарски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика