Мартин Димитров: Не съм крил доклад за ЕРП-тата, "Атака" месеци наред не го прочете

29370
Мартин Димитров: Не съм крил доклад за ЕРП-тата, "Атака" месеци наред не го прочете
Снимка: БГНЕС

Ако ви кажат от „Атака”, че е ден, веднага поглеждате към слънцето дали не е нощ. Така бившият лидер на СДС Мартин Димитров коментира обвиненията на „Атака” по негов адрес за скрит доклад за ЕРП-тата.

По думите на депутата от „Атака” Магдалена Ташева до 2010 година ЕРП-тата са имали 22 нарушения, включително картел, според независим одитен доклад, който е бил скри от Мартин Димитров в качеството му на шеф на Парламентарната комисия по икономика.

Драго, а сега накъде?

Помните ли годините, в които всеки ден си купувахме свещи? Тогава, за по час или два на ден, при това често-често в пиково време, Бълга...

Аз бях инициатор, изисках този доклад, който е на ДКЕВР, още на 14 юли 2010 година. Поканих на 15 юли всички парламентарни групи да го прочетем. Месеци наред националистите не дойдоха, а сега говорят, каза Димитров в „Лице в лице” на bTV. И накрая, след като не се появяват сума време, те идват и казват: „Ама не ми го дават”. Това е страшно нахално, възмути се Димитров.

Бившият син лидер обяви, че не можело да пусне публично доклада, но можело да накара депутатите да го четат. Аз това правех тогава - карах ги, добави той. Димитров обаче призна, че докладът не е бил секретен, защото народният представител, който му го е дал, е помолил да не се раздават копия, а само да се четат. Има обаче процедура, по която всеки депутат може да се запознае с информацията и да я види. Докладът беше даден и на прокуратурата едновременно с това можеше да се прочете от народните представители, заяви Димитров.

Депутатът от „Атака” Любомир Владимиров обвини Димитров в лъжа и каза, че докладът е бил заскретен в секретна секция на Народно събрание. Бившият син лидер отвърна, че това не е вярно и определи думите на Владимиров за несериозни.

Според доклада основните нарушения са използването на подизпълнители от ЕРП-тата. Заради тях имаше по-сериозни санкции, глоби и по-затегнат контрол, каза Димитров. И добави – сега обаче не ЕРП-тата са виновни, а лошото управление на енергетиката. Димитров даде пример – поправките в Закона за енергетиката, които ще дадат на „Южен поток” статут на интерконектор, който ще го извади от Третия либерализационен пакет и ще позволи да го направи монопол. Този въпрос не се задава, а „Атака” пуска димки за „някакви доклади отпреди четири години”, подчерта бившият син лидер. Вместо това се прави газопровод, по който да тече много по-скъп газ, в руски интерес, не в български, завърши Димитров.

Спорът с ЕРП-тата е опасен за националната сигурност, заяви Куюмджиев

Конфликтът с ЕРП-тата представлява опасност за националната сигурност. Подозрително е защо и трите дружества два месеца преди изборите...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com