Министър Ангелкова: Туризмът формира 12 % от БВП на България

1115
Министър Ангелкова: Туризмът формира 12 % от БВП на България
Снимка: Пресцентър на МТ

Министърът на туризма Николина Ангелкова е на работно посещение в Саудитска Арабия.Тя разговаря със зам.-министъра на финансите на арабската страна д-р Хамад Ал Базай в рамките на визитата си в Рияд.

На срещата с д-р Базай бяха обсъдени възможностите за разширяване на съвместното сътрудничество с цел привличане на повече туристи и инвестиции от двустранен интерес. За насърчаване на този процес в България е създаден много подходящ бизнес климат, посочи министър Ангелкова. Тя подчерта, че нашата страна отчита най-ниски разходи за правене на бизнес в рамките на Европейския съюз. Най-малък в общността е и корпоративният данък от 10%, което конкурира показателите в редица страни от региона и Централна Европа - 15% в Сърбия, 16% в Румъния, 19% в Полша, заяви още тя.

Ангелкова се срещна с инвеститори и представители на туризма в Саудитска Арабия

Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна с инвеститори от Саудитска Арабия и представители на Националния туристически комите...

Министър Агелкова съобщи, че туризмът формира около 12 на сто от брутния вътрешен продукт на страната и е стратегически сектор.

"В резултат на усилената ни работа съвместно с бизнеса постигнахме рекордни резултати за последните години след създаването на самостоятелното Министерство на туризма. За първите осем месеца на 2018 г. около 7 млн. чуждестранни туристи са избрали да посетят България, което е ръст от близо 6 на сто спрямо същия период на миналата година. Над 2 млрд. евро са приходите от международен туризъм от януари до юли включително - над 8% повече в сравнение със същите месеци на 2017 г."

Сигурна съм, че можем да си сътрудничим по много теми. Туризмът е хоризонтална политика и зависи от всички отрасли", заяви Ангелкова.

Тя подчерта също, че партньорството с България може да осигури достъп до ключови пазари не само в ЕС, но и до стратегически региони като Русия, Турция, Близкия изток и др.

Министър Ангелкова замина на работна визита в Саудитска Арабия

На работна среща в Саудитска Арабия замина министърът на туризма Николина Ангелкова. Посещението е по покана на Негово Кралско Височест...

"Пазарът на Югоизточна Европа обхваща над 150 млн. потребители, а общият пазар на ЕС – над 500 млн. България предлага на инвеститорите правителствени стимули, сигурност на пребиваването, данъчни облекчения и добра работна ръка, което я прави конкурентна не само туристическа, но и аутсорсинг дестинация", посочи още министър Ангелкова.

"Двустранните отношения в икономиката и финансите имат сериозни перспективи", коментира зам.-министър д-р Хамад Ал Базай и акцентира, че туризмът е структуроопределящ и много важен сектор за всяка държава, а България се справя много добре в тази сфера.

Финансистът поздрави министър Ангелкова за добрата работа и постигнатите ръстове в туризма. Според него съвместното партньорство между двете страни ще постигне много добри резултати и за това ще помогне сключването на повече меморандуми за сътрудничество в различни сектори, което би отключило и нови инвестиции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

КРИБ: С промените при рекламата на хазарта ще настъпят трайни неблагоприятни последици

Инфлацията в най-голямата икономика в Европа изненадващо се ускорява

Нов директор на Агенцията по кадастър

Кофас: В България за първи път от години намаляват фалитите

"Булгаргаз" очаква по-ниска цена на газа за май

Бившият директор на “Ел Би Булгарикум” твърди, че сегашното ръководство е с изтекъл мандат

Удар по свободата на медиите: Журналист за ефекта от забраната на реклама на хазарт

Радев се намеси: Вето върху текстове на Закона за инвестициите

Отлагането на либерализацията на тока ще ни коства милиарди от Европа: Говори Атанас Пеканов

Официално: Над 1,1 милиарда е печалбата ни от "Турски поток" досега

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика