На второ място сме по евтини хотели в Европа

9236
На второ място сме по евтини хотели в Европа

Поради политическата криза и нестабилност в страната, българските хотели отчитат все повече осезаеми понижения в цените си през този март, анализира специализирания сайт trivago.bg. В сравнение със средните хотелски цени за нощувка в двойна стая през март миналата година има регистрирано намаление в средните стойности от 13%, с което се нареждаме на четвърто място сред 24-те изследвани европейски държави, според данните на експертите.

Така страната ни е с една от най-високите процентни разлики в цените, заедно с Русия, Румъния, Швейцария и Полша, предаде БЛИЦ.

Българинът продължава да пести от почивки

Българите продължават да пестят от почивки, сочи националната статистика. Според данните на НСИ с 6,7% е намалял броят на хората, коит...

Докато през март миналата година унгарските и полските хотели са оглавявали класацията с най-ниските средни цени за нощувка, сегашният индекс поставя България на второ място, след Полша, със средно най- евтиното хотелско настаняване сред изследваните държави (121 лв. средно за нощувка в двойна стая).

Цените в почти всички български дестинации, включени в проучването, са спаднали през този месец в сравнение с март миналата година.

Най-съществената разлика откриваме в Банско, където средната цена за нощувка е намаляла с цели 18 процента. Хотелиерите в София и Пловдив също са понижили осезаемо цените си, съответно с по 15% и 12%. Изключение прави само планинският курорт Пампорово, където средната цена за нощувка леко се е увеличила в сравнение с миналата година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика