Няма открити нередности в склада на "Лукойл", казват от компанията

3535
Няма открити нередности в склада на "Лукойл", казват от компанията

Навсякъде в складовата база "Росенец" са поставени необходимите измервателни системи, които да предават в реално време данни за количеството на производство на нефтопродукти. Това оповести в нарочно съобщение "Лукойл" ЕООД.

Наличието на измервателните системи е констатирано от независими проверяващи екипи. Те отговарят на изискванията на чл. 35а от Наредба №3 на Министерството на финансите (МФ) за допълнителни контролни точки за измерване на акцизни стоки. Според изискванията на процедурата в Агенция "Митници" е изпратен отново актуализиран график, по който, при осигурено подаване на горива по продуктопровода, да се извърши задължителният метрологичен контрол в присъствието на митнически служители, както и свързването към митническата система за предаване на данни в реално време.

Марин Райков: Проблемът между Агенция "Митници" и "Лукойл" не е фундаментален

"Микродрама" - това представлява според служебния премиер Марин Райков случаят с отнемането и светкавичното връщане на лиценза на "Лу...

Припомняме, че в понеделник, 22 април, Агенция "Митници" отне лиценза за управление на склада на "Лукойл" заради липсата на такива уреди и заради открити тръби, които ги заобикалят. Още на следващия ден обаче съдът спря решението, а след това Агенция "Митници" разпространи съобщение, с което обяви, че "олигархията е победила". Наложи се лично премиерът Марин Райков да се среща с шефа на Агенция "Митници" Ваньо Танев и с главния изпълнителен директор на "Лукойл" Валентин Златев, за да се уточни какъв е случаят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика