НС ще заседава извънредно заради актуализацията на бюджета

18432
НС ще заседава извънредно заради актуализацията на бюджета
Снимка: БГНЕС

Парламентът ще заседава извънредно във вторник (18 ноември) от 11.00 часа. Това решиха депутатите със 173 гласа "за", 1 "против" и 11 въздържали се.

В дневния ред е първото четене на промени в Закона за бюджета на НЗОК за 2014 г. и в Закона за държавния бюджет за 2014 г. Законопроектите са внесени от Министерския съвет, информира БТА.

Вчера временната комисия по бюджет и финанси одобри актуализацията на държавния бюджет за тази година. Това беше втора актуализация, след като в самия край на мандата на 42-рото Народно събрание беше актуализиран само бюджетът на НЗОК. Сега той беше актуализиран отново.

Никой от депутатите в Бюджетната комисия не беше против, а петима се въздържаха, предаде БГНЕС. Имаше обаче неудобни въпроси - особено от представителите на "Патриотичния фронт", начело с Валери Симеонов. Финансовият министър Владислав Горанов беше попитан какво ще направи, за да осигури контрол върху събирането на данъци от над 50 хил. руски фирми, регистрирани и работещи на българска територия, както и как ще контролира нефтеното пристанище "Росенец", което сега било като разграден двор? "Патриотите" считат, че при толкова много руски фирми идват твърде малко постъпления в хазната конкретно от тях.

На ниво комисия актуализацията на бюджета на НЗОК мина

Без нито един глас против, но с "въздържали се" от страна на БСП и "Атака" Бюджетната комисия на парламента прие актуализацията на бюдж...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика